Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Smrteľne nebezpečný šofér sa asi zbláznil

Tak takýto manéver v diaľničnom tuneli si dovolí naozaj len šialenec. Vodič zelenej Škody Fabie predviedol ukážkovú neznalosť dopravných predpisov a jeho nebezpečný hazard sa už šíri po internete.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Smrteľne nebezpečný šofér sa asi zbláznil
Zdroj: YouTube.com

Priemerne inteligentný a psychicky zdravý človek zrejme nemusí mať ani vodičák, aby tušil, že prudko brzdiť v tuneli, otáčať sa a následne pokračovať v jazde v protismere je smrteľne nebezpečné. Pri takomto porušení predpisov by policajti mohli šoférovi vziať nielen vodičské oprávnenie, ale snáď aj občiansky preukaz. Nečudo, že keď takúto nepochopiteľnú jazdu zachytila kamera v jednom slovenskom diaľničnom tuneli, video sa okamžite dostalo do médií a prekročilo aj hranice Slovenska.

Smiať sa, či plakať?

“Slovenský vodič si v tuneli všimol, že ide zlým smerom a tak sa priamo na diaľnici otočil do protismeru,” opisuje udalosť francúzsky portál 20 minutes. Zábery šialeného slovenského šoféra zaradil do sekcie videí, ktoré divákov rozosmejú, rozplačú, alebo im naženú strach. Treba povedať, že pri sledovaní tohto “kaskadéra” za volantom človek skutočne nevie, či sa má smiať, alebo plakať.

Video podrobne ukazuje, ako vodič zelenej Fabie vojde do diaľničného tunela a prudko stúpi na brzdu. Vzápätí do neho takmer narazí auto idúce za ním, ale našťastie stihne ubrzdiť a o obíde ho. Rovnako tak urobí aj prichádzajúci kamión. Nebezpečný vodič stále stojí na mieste a zrazu urobí ešte väčšiu hlúposť ako prudké brzdenie v tuneli – začne cúvať. Po pár metroch sa otočí a pokojne pokračuje v jazde do protismeru po diaľnici.

Ďalšie zábery ukazujú, že autá prichádzajúce k tunelu si zjavne včas všimli, že v protismere vychádza nejaké pomýlené auto a tak zostávajú stáť a jeden dokonca cúva, aby šialenca v zelenej Fabii nechal vyjsť von. Tomu zrejme stále nedochádza, čo robí a ako ohrozuje seba aj ostatných účastníkov premávky. Pokojne pokračuje ešte niekoľko sto metrov v protismere ďalej a následne konečne odbočí do odbočky, ktorú zrejme pôvodne minul a pokračuje už ďalej správne.

Smrteľné nebezpečenstvo

Video patrí Národnej diaľničnej spoločnosti, ktorá ho zároveň zavesila na sociálnu sieť. Chce tým ukázať verejnosti, že po cestách naozaj jazdia rôzni blázni a zároveň chce apelovať na vodičov, aby podobné kúsky ani náhodou neskúšali. “Ak zabrzdíte v tuneli, je to ešte horšie ako na diaľnici. Nasledujúce auto sa nemá kam uhnúť a ak nestihne zabrzdiť, napáli to do vás, z čoho môže vzniknúť reťazová nehoda,” varuje Národná diaľničná spoločnosť.

Tunel je špeciálne rizikové miesto pre dopravnú nehodu, pretože ide o uzavretý priestor, v ktorom môže vypuknúť veľmi prudký požiar. Zároveň autá a kusy plechov nemajú po zrážke kam odletieť, takže spôsobia ešte väčšiu škodu tým, ktorí sú v tuneli uväznení. “Snáď ani nemusíme pripomínať, že otáčať sa v tuneli a strihnúť si to do protismeru je smrteľne nebezpečné. Nielen pre vás, ale aj pre protiidúce autá,” dodávajú diaľničiari. Škoda len, že nie je známe, či polícia vodiča vypátrala a akú sankciu mu vyrubila.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM