TOS Svet o Slovensku

SVET O SLOVENSKU: Úprimné slová Petra Sagana, prečo už viac nedokáže VYHRÁVAŤ?!

Svet profesionálnej cyklistiky sa pomaly lúči s jednou zo svojich ikon, Slovákom Petrom Saganom.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Úprimné slová Petra Sagana, prečo už viac nedokáže VYHRÁVAŤ?!
Zdroj: TASR/AP

Trojnásobný majster sveta už dávnejšie oznámil, že toto bude jeho posledná sezóna v rámci cestnej cyklistiky. Potom sa chce vrátiť k svojej pôvodnej vášni a tou sú horské bicykle. Pokúsi sa kvalifikovať na olympijské hry v Paríži.

Nezvyčajné ticho

Zahraničné, ale aj domáce médiá však teraz riešia, že je okolo Sagana nezvyčajné ticho a v jednotlivých etapách aktuálne prebiehajúcich ikonických pretekov Tour De France nedokáže „mútiť vodu“ a zďaleka nie je tou rockovou hviezdou cyklistiky.

Jeho výkonostná krivka má v posledných dvoch až troch rokoch klesajúcu tendenciu. Môže za to vek? Nie tak celkom. Má 33 a aj jeho niektorí starší konkurenti, ktorých predtým bez problémov porážal, dosahujú aktuálne lepšie výsledky.

Vyprchala vášeň

V rozhovore pre belgické noviny Het Laatste Nieuws Sagan priznal, že už nemá ten „drive“, ktorý mal predtým a vyprchala u neho vášeň pre cyklistiku.

"Pred tromi rokmi som dosiahol bod zlomu, ale stále mi to na bicykli išlo príliš dobre na to, aby som zrazu prestal pretekať. Bolo by mi to ľúto. Teraz som s tým už zmierený,“ vysvetlil Sagan.

Je čas…

Zdôraznil, že cyklistika ho bavila, ale už jej má dosť. „Každý sme iný, pretekáme z rôznych dôvodov. Som vďačný za to, čo som vo svojej kariére dosiahol. Mám pocit, že som dosiahol neuveriteľné veci, ale veľa som preto musel obetovať. Pomáhalo mi veľa ľudí, ale aby som sa naďalej obetoval rok čo rok, to už nemôžem. Je čas ísť ďalej,“ povedal otvorene pre Het Laatste Nieuws Peter Sagan.

Napriek všetkému budeme držať prsty, aby si náš cyklistický fenomén vo svojej poslednej sezóne pripísal ešte aspoň jedno veľké víťazstvo. Zakončiť napríklad kariéru víťazstvom na Champs-Élysées, čo je tradične posledná šprintérska etapa na Tour de France a Peter Sagan tam doteraz nikdy ruky nad hlavu nedvíhal, by bolo niečo fantastické.

Foto: archívne

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM