Webnoviny - Svet

Tatravagónka Poprad prepustí 55 zamestnancov

WEBNOVINY.SK

Tatravagónka, a.s. PopradFoto: SITA/Rastislav OvšonkaPOPRAD 5. mája (WEBNOVINY) – Spoločnosť Tatravagónka, a.s. Poprad bude prepúšťať. Oznámenie o hromadnom prepúšťaní z dôvodu racionalizačných opatrení prijatých pre zvýšenie produktivity práce doručila firma Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Poprade 27. apríla. "Počet zamestnancov by sa mal znížiť o 2,9 % výrobných, obslužných, ako aj technicko-hospodárskych pracovníkov z výrobného podniku v Poprade ako aj prevádzkarne v Trebišove,“ informovala PR manažérka spoločnosti Zuzana Janečková.

Podiel krízy je podľa Janečkovej na tomto prepúšťaní minimálny. Dlhodobé kontraktačné a výrobné cykly podľa nej umožnili spoločnosti minimalizovať dopady krízy na úroveň zamestnanosti. "Už dnes môžeme hovoriť o oživení trhu, ktoré bude mať na nás pozitívny vplyv už o niekoľko mesiacov,“ dodala Janečková. Podľa nej je úspora pracovných síl sprievodným prejavom rastu spoločnosti. Spoločnosť Tatravagónka prijala v minulosti viaceré opatrenia na zvýšenie efektivity práce, pristúpila k zavedeniu rôznych softvérových aplikácií, zvýšeniu počtu robotizovaných pracovísk a zamerala sa na reštrukturalizáciu procesov, ktoré odhalili možné úspory v ľudských zdrojoch.

Spoločnosť Tatravagónka, a.s. Poprad zamestnáva v súčasnosti 1 889 zamestnancov. Po hromadnom prepúšťaní ich zostane 1 834. Tatravagónka patrí medzi najvýznamnejších výrobcov nákladných železničných vozňov a podvozkov v Európe. V roku 2009 vyrobila spoločnosť 2 234 vagónov a 5 763 podvozkov. Údaje za rok 2010 ešte nie sú k dispozícii.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM