Regióny Zo Slovenska

Tipy na letný relax v Bratislave. Český Forbes vybral najinšpiratívnejšie miesta v meste

Redaktorka z českej mutácie časopisu Forbes odporúča Bratislavu ako miesto, ktoré už dávno nie je nudné, aj keď býva počas víkendov takmer vyľudnené.

Česká mutácia prestížneho časopisu Forbes chváli Bratislavu ako mesto, kde vyrástlo mnoho nových reštaurácií, barov a nábreží s odpočinkovými zónami. Metropola Slovenska podľa redaktorky už nie je nudná, ale dá sa smelo porovnať s modernými európskymi mestami.

Tipy na letný relax

Pri pracovnej návšteve Bratislavy radí zarezervovať si ubytovanie v niektorom z viac ako 120 zariadení a vybrať si z ponuky viacerých kongresových centier. Ako príklad spomína jedno z najväčších – rezort x-bionics sphere v Šamoríne. Návštevu krásavice na Dunaji, ktorá je najmä počas víkendov mimoriadne pokojná a poloprázdna, však odporúča aj ako miesto na príjemný letný relax.

Turisti by sa podľa slov redaktorky Forbes mali odviezť vyhliadkovým Prešporáčikom z Hviezdoslavovho námestia na Bratislavský hrad a na Most SNP, kde sa oplatí navštíviť rozhľadňu a populárnu reštauráciu UFO.

Reštaurácie

Český Fores odporúča čitateľom Dunajský pivovar, ktorý okrem iného ponúka aj typickú „československú“ kuchyňu. Milovníkov pikantných jedál posiela redaktorka do luxusného podniku Fou Zoo v Petržalke, kde varia bezkonkurenčné ázijské pokrmy. Na skvelých bugroch si vraj návštevník Bratislavy najviac pochutí v Regal Burger, na lahodnom espresse v Urban Bistre alebo v kaviarni Gorila Urban Space.

Ubytovanie na nábreží

Ako asi najlepší hotel v meste vyzdvihuje český Forbes päťhviezdičkový Grand Hotel River Park tesne pri Dunaji. Komplex, ktorý patrí investičnej skupine J&T ponúka 191 izieb a 40 apartmánov, konferenčné miestnosti, reštauráciu, heliport a na najvyššom poschodí wellness a fitness Zion Spa Luxury s impozantným výhľadom na rieku. V prezidentskom apartmáne s celkovou rozlohou 390 metrov štvorcových tam bývali napríklad Novak Djokovič, Robbie Williams či dubajský šejk Muhammad. Čo sa týka cien, nie je to však nič pre obyčajných smrteľníkov.

Devín a Zlaté piesky

Redaktorka Forbes odporúča odviezť sa zo súkromného pontónu Grand Hotel River Parku rovno na Devín. Romantickí založení výletníci si tam môžu objednať aj nočnú plavbu pre dvoch so šampanským a hudbou. Turistov ochotne prevezú nielen po hlavnom toku rieky popod bratislavské mosty, ale aj do malebnej Karloveskej zátoky.

Ako štýlové miesto, kde sa oplatí dať si raňajky a zacvičiť, označil Forbes štúdio jogy Prakriti, kde návštevníkov naučia, ako správne jesť a meditovať.

Na záver si redaktorka v Bratislave vyskúšala adrenalín na wakeboarde a flyboarde na Zlatých pieskoch. Areál odporúča ako najlepšie miesto na strávenie horúcich letných dní a nocí.

Zdroj: YouTube.com
Zažeňte smäd a hlad na vlnách Dunaja
10
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM