Rastislav Búgel Zo Slovenska

Toto je 10 NAJHORŠIE platených pracovných pozícií na Slovensku: Je medzi nimi aj tá vaša?

Myslíte si, že váš plat nestojí za reč? Pozrite si TOP 10 najhoršie platených pracovných pozícií a možno medzi nimi nájdete aj tú svoju.

Ilustračný obrázok k článku Toto je 10 NAJHORŠIE platených pracovných pozícií na Slovensku: Je medzi nimi aj tá vaša?
Zdroj: Pexels.com

Magazín Trend sa pozrel na údaje portálu platy.sk a zostavil rebríček desiatich povolaní, ktoré majú na Slovensku najnižšie zárobky. Bez väčšiny z týchto pracovných pozícií si však svoj každodenný život ani nevieme predstaviť.

10. Obsluha čerpacej stanice

Podľa portálu človek za obsluhovanie palivových stojanov, automatizovaných autoumývarok alebo účtovanie pohonných hmôt zarobí minimálne 817 eur v hrubom. Ide však o najspodnejšiu hranicu a v prípade, že má zamestnanec na starosti pokladňu, vedenie čerpacej stanice a podobne, tak sa vie dostať na úroveň 1 885 eur.

9. Robotník/ro­botníčka

V tomto prípade je najnižšia hranica ohodnotenia na úrovni 811 eur, pričom zväčša ide o pomocné práce a manuálne činnosti vo výrobných podnikoch, na stavbách a podobne. Na tejto hodnote sa môže pohybovať aj plat ľudí, ktorí majú na starosti drobné opravy a údržbu strojov. Hornou hranicou je suma 1 678 eur.

8. Kvetinár/kve­tinárka

Viazanie, aranžovanie či predaj kvetov a vencov. Za túto činnosť je spodná hranica mesačného ohodnotenia na úrovni 805 eur. „Horná hranica finančného ohodnotenia pritom dosahuje 1 354 eur, čo je viac ako 450 eur viac než povolanie kaderníka/kader­níčky, ktoré tak isto začína na sume 805 eur,“ uvádza server.

7. Kurič

Dolná hranica mzdy v tomto prípade predstavuje iba 798 eur. Vrcholom pri kuričoch je platové ohodnotenie vo výške 1 798 eur.

6. Stylista/sty­listka, vizážista/vizá­žistka

Minimálna hrubá mzda štartuje na 787 eurách. Strop je tu však oveľa vyšší ako pri väčšine pozícií v tomto rebríčku a presiahnuť môže až 2-tisíc eur. Server však pripomína, že väčšina zamestnancov v tomto odvetví pracuje na živnosť a na pracovných portáloch tak veľa ponúk nie je.

TOP 5 najhoršie platených pozícií na Slovensku nájdete na ďalšej strane!

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM