Barbara Dallosová Regióny

Toto môžu malým Žiarčanom závidieť mnohí škôlkari: Z tmavej pivnice vymakaná telocvičňa! FOTO

Deti z jednej zo žiarskych škôlok sa tešia z novej telocvične. Moderné športovisko vzniklo v pivničnom priestore, vyrásť by tu mali aj nové futbalové nádeje...

Ilustračný obrázok k článku Toto môžu malým Žiarčanom závidieť mnohí škôlkari: Z tmavej pivnice vymakaná telocvičňa! FOTO
Foto: DuPe -

V priestoroch materskej školy na Ul. A. Kmeťa v Žiari nad Hronom pribudla nová telocvičňa. Podobný priestor doposiaľ nemala žiadna zo škôlok v meste. Interiérové športovisko vo štvrtok (29.10.) slávnostne otvorili a škôlkari z takzvanej jednotky si nové vybavenie hneď aj vyskúšali.

Aj pre malých futbalistov

S nápadom na premenu pivnice na telocvičňu prišla riaditeľka s vedúcou samotnej materskej školy. Výber škôlky, v ktorej telocvičňa pribudla, nebol náhodný. Práve priestory tejto bude využívať futbalová školička FK Pohronie.

,,Pre nás je skvelé že môžeme využívať takéto priestory, telocvičňa je dosť veľká, čiže my si tam už okrem tej základnej športovej prípravy naozaj môžeme zahrať aj futbal. Je tam tiež náraďovňa, čo nám vyhovuje. Deti priestor naplno využijú," vyjadril spokojnosť tréner Rastislav Urgela.

Žiaci futbalovej školičky sa podľa jeho slov stretávajú dvakrát do týždňa, venujú sa im dvaja tréneri a dozerať pomáha pani učiteľka zo škôlky.

Z mestskej kasy ani cent

Ako vysvetlil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, v tomto prípade šlo o sponzorský projekt a z mestskej kasy na telocvičňu radnica peniaze nečerpala. ,,Telocvičňu sponzorsky realizovala spoločnosť Remeslo, ktorá zabezpečila materiál i práce a z manželia Fronkovci bezplatne vypracovali projekt," priblížil Baláž.

Foto: DuPe (mesto Žiar nad Hronom)

Škôlkari nakukli do svojej novej telocvične: Vynovený priestor vznikol z pivnice
5
Galéria
Foto: DuPe -
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM