Aktualizované Krimi

TRAGICKÁ nehoda v centre Bratislavy: Zomrel bývalý štátny tajomník Dušan Velič

Po zrážke motorky a auta vyhasol ľudský život. Zomrel vedec bývalý štátny tajomník Dušan Velič.

Ilustračný obrázok k článku TRAGICKÁ nehoda v centre Bratislavy: Zomrel bývalý štátny tajomník Dušan Velič
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Pri pondelkovej dopravnej nehode v Bratislave zahynul vedec a bývalý štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR, profesor Dušan Velič. Upozornila na to TV JOJ 24.

Zraneniam na mieste podľahol

„Dnes približne o 11.30 h došlo na Búdkovej ulici v Bratislave k dopravnej nehode medzi vodičom motorového vozidla zn. Volvo a vodičom motocykla. Vodič motocykla v dôsledku zrážky utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol,“ uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Priblížila, že podľa doposiaľ zistených informácií k zrážke došlo pri vychádzaní motorového vozidla z parkoviska na hlavnú cestu.

Dychová skúška u jeho 42-ročného vodiča bola s negatívnym výsledkom. Okolnosti a presné príčiny dopravnej nehody sú v štádiu objasňovania.

Výborný kolega, priateľ a odborník

Dušan Velič po sebe po vyše dvojročnej misii vo funkcii štátneho tajomníka zanechal kus práce v presadzovaní nových a férových pravidiel regionálneho rozvoja. Na sociálnej sieti to uviedlo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR v reakcii na jeho úmrtie.

Podotklo, že si Veliča vážilo ako kolegu i človeka pre jeho odbornosť a zanietenosť. „Bol to výborný kolega, priateľ, odborník, profesionál, ktorý si svojím ľudským prístupom vedel získať srdcia a vždy hľadal cesty, ako povzbudiť a prispieť k vyriešeniu aj tých najzložitejších problémov,“ napísal rezort.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

TRAGICKÁ DOPRAVNÁ NEHODA NA BÚDKOVEJ ULICI V BRATISLAVE ➡ Dnes (31.07.2023) približne o 11.30 hod došlo na Búdkovej...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Monday, July 31, 2023
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM