Monika Gécziová Regióny

Trhy s charitatívnym podtónom: V Bardejove zažijete predvianočnú atmosféru

Staré i nové, handmade, vianočný punč a koláčiky, pomoc rodinám v núdzi... Takto nejako budú vyzerať Vianočné trhy a bazár v Bašte.

Ilustračný obrázok k článku Trhy s charitatívnym podtónom: V Bardejove zažijete predvianočnú atmosféru
Zdroj: TASR

Zo všetkých kútov na nás začína dýchať (pred)vianočná atmosféra a mnohí z nás už myslia na to, čo darujú svojim blízkym pod vianočný stromček. V Bašte v Bardejove sú na to pripravení a pre všetkých predaja i kúpychtivých pripravili Vianočné trhy a bazár. Tie sa budú konať v sobotu 8. decembra od 10:00 do 17:00.

Vianočné trhy s spojené s bazárom sú pre všetkých, ktorí majú hlboko do vrecka alebo jednoducho nechcú míňať veľa peňazí za drahé dary, ale naopak, túžia svojich blízkych potešiť napríklad aj niečím originálnym. No a tiež pre tých, ktorí sa chcú zbaviť pekných a užitočných vecí, ktoré už ale oni sami nepotrebujú, prípadne predať to, čo sami svojou šikovnosťou vytvorili.

„Že darovať použité je trapas? To je upcycling! Dávate tým najavo, že vám záleží na našej planéte a že všetko, čo potrebujeme, je už vyrobené, len si to potrebujeme medzi sebou povymieňať,“ vyzývajú organizátori akcie k návšteve tohto nevšedného trhu s tým, že predávať sa budú hračky, hudba, oblečenie, či napríklad aj vecičky do kuchyne. A pre tých, čo majú radšej niečo handmade, pre tých je pripravená aj takáto sekcia.

No a všetci tí, ktorí chcú na vianočnom trhu s bazárom predávať, môžu sa do 1. decembra prihlásiť na adrese bastakulturcentrum@gmail.com. Cena za jeden predajný stôl je symbolické 3 eurá. Tie poputujú rodinám v núdzi, s ktorými spolupracuje OZ Návrat. Takisto, každý predávajúci sa môže rozhodnúť vecičky, ktoré nepredá, darovať týmto rodinám, ktoré pomoc veľmi ocenia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM