Lucia Lauková Zo Slovenska

V Nitre spomínali na obete tragickej nehody autobusu: Zahynulo pri nej 12 ľudí

V katedrále na Nitrianskom hrade spomínali na 12 obetí jednej z najtragickejších nehôd na Slovensku. Stala sa pred štyrmi rokmi.

Ilustračný obrázok k článku V Nitre spomínali na obete tragickej nehody autobusu: Zahynulo pri nej 12 ľudí
43
Galéria
Zdroj: TASR

Pri nehode prišli o deti, niektorí o rodičov či starých rodičov. 13. novembra uplynuli štyri roky od zrážky autobusu a nákladného auta, ktorá si vyžiadala 12 životov.

Každý rok sa na toto smutné výročie koná v Katedrále svätého Emeráma na Nitrianskom hrade omša za účasti príbuzných obetí i záchranných zložiek, ktoré sa takýmto spôsobom rozhodli uctiť obete tragických nehôd.

Obeťami nehody boli aj štyria stredoškoláci, ktorí navštevovali Strednú odbornú školu techniky a služieb v Nitre. „Ťažko sa hľadajú slová, ale vieme, že nikdy na Vás nezabudneme … naše hviezdičky na nebi,“ napísala škola.

Prečítajte si tiež

Ako informovala TV JOJ, omšu celebroval František Rábek, slovenský rímskokatolícky biskup a prvý ordinár Ordinariátu ozbrojených síl a ozbrojených zborov Slovenskej republiky.

Nehoda sa stala okolo 13.00 hodiny na ceste I/65 v smere od Nitry na Zlaté Moravce. Nákladné auto naložené štrkom narazilo do autobusu. Po zrážke zostal nákladiak prevrátený na ceste a autobus v priekope.

Vodiča nákladného auta obvinil vyšetrovateľ z prečinu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Súd mu vymeral osemročný trest. Prípad však ukončený ešte nie je. Vodič podľa TV JOJ podal odvolanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Tragická nehoda pri Nitre
43
Galéria
Zdroj: Prezídium HAZZ SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM