Barbara Dallosová Regióny

Vec v žiarskom kine, na ktorú sa ľudia sťažujú: Vyriešiť to má novinka za 50 000 eur

Kino Hron v Mestskom kultúrnom centre (MsKC) má ambície zvýšiť návštevnosť i tržby. Žiarčanom i divákom z okolia chce dať to, čo si vraj už dlhšie pýtajú. Investíciu vedenie MsKC odhaduje na 50 000 eur...

Ilustračný obrázok k článku Vec v žiarskom kine, na ktorú sa ľudia sťažujú: Vyriešiť to má novinka za 50 000 eur
Zdroj: TASR

Kino Hron sa snaží reagovať na požiadavku samotných divákov. V blížiacom sa kalendárnom roku má žiarske MsKC, v ktorom kino sídli, v pláne vymeniť všetky sedadlá v kinosále. Vyplýva to z materiálu Návrh rozpočtu MsKC na rok 2016, ktorý je jedným z bodom programu decembrového zasadnutia Mestského zastupiteľstva (10.12.).

,,Výmena sedadiel je veľmi potrebná, nakoľko staré sedadlá už nie sú pohodlné a diváci si vyslovene pýtajú nové, modernejšie sedenie. Pre zníženie nákladov sa dá čerpať dotácia v kombinácii s pôžičkou od Audiovizuálneho fondu, avšak je potrebné spolufinancovanie vo výške min. 50% celkových nákladov. Predpokladaná cena nových sedadiel sa odhaduje na 50 00 eur," uvádza sa v správe s tým, že po výmene sedadiel by MsKC očakávalo vyššie tržby i návštevnosť.

Celkový rozpočet Kina Hron navrhnutý v materiáli na rok 2016 je vo výške 24 005 eur, predpokladané príjmy kina sa odhadujú na 34 393 eur.

Podľa vyhliadok MsKC do budúceho roka nie je vylúčené ani hľadanie financií na zvukové odizolovanie kinosály, aby mohlo kino premietať paralelne s inými podujatiami v budove. Odizolovanie by malo byť ďalším krokom k vyššej návštevnosti, keďže vďaka nemu by mohlo kino zvýšiť programovú ponuku.

Čítajte tiež:

Filmový ošiaľ v žiarskej kinosále: Nátresk ako nikdy, postavy vystúpili z plátna a to bol len začiatok! FOTO a VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM