Jakub Forgács Krimi

Vodič NEZASTAVIL hliadke a NAPÁLIL do policajného auta: Dostal EXEMPLÁRNY trest, FOTO

Pri kontrole sa navyše podľa slov polície odmietol podrobiť dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu a tiež odmietol odber krvi. Ako dopadol?

Ilustračný obrázok k článku Vodič NEZASTAVIL hliadke a NAPÁLIL do policajného auta: Dostal EXEMPLÁRNY trest, FOTO
2
Galéria

Incident sa odohral v pondelok (19.2.) na Sandrickej ulici v Žarnovici. Policajná hliadka Okresného dopravného inšpektorátu zo Žiaru nad Hronom tu v skorých ranných hodinách zastavovala a kontrolovala vozidlá. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Náraz do policajného auta

„41–ročný vodič (cudzí štátny príslušník) na aute Škoda Octavia, však hliadke nezastavil a pokračoval rýchlou jazdou v smere do Žarnovice, časť Lukavica. Policajti ho prenasledovali neustále mu dávajúc svetelnou a zvukovou signalizáciou znamenie na zastavenie vozidla. Pri autobusovej zastávke (Lukavica most) spomalil a následne zastavil pri pravom okraji vozovky. Hliadka ho zablokovala služobným vozidlom. Vtedy sa vodič Octavie pohol a narazil do policajného auta,“ uviedli muži zákona.

„Pri kontrole sa odmietol podrobiť dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu a tiež odmietol odber krvi,“ pokračovali so slovami, že po vykonaní prvotných procesných úkonov bolo vodičovi vznesené obvinenie za prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a vec bola riešená v tzv. super rýchlom konaní.

Exemplárny trest

„V priebehu prípravného konania bol dozorujúcou prokurátorkou Okresnej prokuratúry Žiar nad Hronom spracovaný príkaz na zaistenie hnuteľnej veci (vozidla Škoda Octavia),“ spomenuli.

„Vodičovi bol trestným rozkazom uložený trest odňatia slobody vo výmere tri mesiace s podmienečným odkladom na 12 mesiacov. Trest zákazu činnosti vedenia motorových vozidiel po dobu 24 mesiacov a trest prepadnutia veci a to osobného motorového vozidla, ktoré vodič viedol,“ vymenovali policajti.

Zábery z policajného zásahu nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Vodič nezastavil hliadke a narazil do služobného auta
2
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM