Rastislav Búgel Šport

Volejbalistom nevyšiel vstup do nadstavby podľa predstáv: Pod Zoborom víťazstvo Prešova

Základná časť volejbalovej extraligy mužov je minulosťou. Súťaž sa prehupla do jej nadstavby. Pod Zoborom sa stretli dve aktuálne najlepšie mužstvá na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalistom nevyšiel vstup do nadstavby podľa predstáv: Pod Zoborom víťazstvo Prešova
Foto: Monika Földešiová

Nitrianski volejbalisti sa stali lídrom základnej časti mužskej extraligy. Na druhú priečku odsunuli úradujúceho majstra z Prešova. A práve Prešov sa stal tímom, s ktorým Nitra začala nadstavbovú časť extraligy mužov.

Diváci videli v športovej hale SPU poriadne dramatický zápas. Nitre síce nevyšiel hneď úvodný set. Dokázala v ňom uhrať len 16 bodov, no ďalší priebeh už bol viac ako vyrovnaný. Druhý set priniesol víťazstvo hostí o 4 body. V treťom sete zverenci trénera Kardoša zmobilizovali svoje sily a dokázali uspieť. Štvrté dejsvto už však bolo, aj napriek vyrovnanej hre, v rukách hostí, ktorí si na úvod nadstavbovej časti pripísali víťazstvo.

VK Bystrina SPU Nitra – VK MIRAD PU Prešov 1:3 (-16, –21, 23, –25)

Marek Kardoš, tréner Nitry: „Až na prvý set to bol veľmi zaujímavý zápas. Absencia Mareka Malinu kvôli zdravotným problémom s nami trošičku zakývala a bolo vidno, že tí chlapci sa ešte potrebujú zohrávať v prvej šestke, to beriem na svoje triko. Na druhej strane to bol podľa mňa vynikajúci zápas, mali sme to všetko v rukách, len v dvoch postaveniach sme si neustrážili servis a neuváženým prístupom sme prišli o vedenie. Koncovka štvrtého setu ukázala, ako sa má hrať volejbal, škoda že sme to nedotiahli do tajbrejku. Verím, že to bola veľká škola pre všetkých.“

Ľuboslav Šalata, tréner Prešova: „Zápas ukázal, že sa stretli momentálne dve vedúce družstvá a obe predviedli vynikajúci volejbal pred peknou diváckou kulisou. Prišli sme do Nitry odčiniť domácu porážku s tímto tímom. V prvom sete sme boli lepší. V druhom až štvrtom sa Nitra ujímala vedenia, vždy sme to však dotiahli a koncovky boli dramatické. Posledný štvrtý set bol ako na hojdačke, raz sme viedli my, potom Nitra. Myslím si, že viťazstvo sme si zaslúžili, lebo sme boli lepší na podaní aj útoku. Len mi je ľúto, že sme museli hrať v takejto hale.“

Foto: Monika Földešiová

FOTO: VK Bystrina SPU Nitra - VK MIRAD PU Prešov 1:3
13
Galéria
Foto: Monika Földešiová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM