Barbara Dallosová Kultúra

Vyrobil Saganov bicykel zo striebra: Študent z Kremnice očaril porotu aj Saganovho otca!

Nadaný študent Súkromnej školy úžitkového výtvarníctva Marko Hreha skĺbil umenie a šport naozaj zaujímavým spôsobom. Pri tvorbe svojho umeleckého objektu ho inšpiroval náš národný cyklistický hrdina, Peter Sagan.

Ilustračný obrázok k článku Vyrobil Saganov bicykel zo striebra: Študent z Kremnice očaril porotu aj Saganovho otca!
Zdroj: Dnes24.sk

Peter Sagan si Slovákov získal svojimi športovými úspechmi, ale aj svojským šarmom a bezprostrednosťou. Súčasná hviezda slovenskej cyklistiky vnukla nápad aj mladému umelcovi Markovi. Ten sa nechal Petrovými úspechmi inšpirovať pri tvorbe svojho umeleckého objektu, ktorý zaujal aj porotu v súťaži Študentský šperk roka 2013.

Odmietol finančnú odmenu

Marko získal za malé dielko zo striebra ocenenie. Šperk už má dokonca aj kupca. Marko ako dlhoročný obdivovateľ Petra Sagana odmietol finančnú odmenu a urobil všetko preto, aby mohol osobne odovzdať tento strieborný bicykel tomu, ktorý ho inšpiroval pri jeho tvorbe.

Na oplátku návšteva

To sa podarilo 28. decembra, keď sa škola zúčastnila odovzdávania cien na ankete Zlatý pedál. Marko sa osobne stretol s otcom Petra Sagana a jeho športovým manažérom Jozefom Korbelom. ,,Na Zlatom pedáli mal možnosť osobne odovzdať Petrovmu otcovi strieborný bicykel a získali sme prísľub, že obaja na jar sú ochotní uskutočniť v našej škole besedu. Už teraz sa tešíme, že vďaka Markovi a jeho zanietenosti budeme môcť v našej škole privítať takú vzácnu návštevu," neskrýva radosť riaditeľka školy Katarína Ľuptáková.

Bicykel Petra Sagan trochu inak - Ako šperk
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM