Archív TASR Regióny Regióny

Z grantového programu Šariš ľuďom podporia sedem projektov

Pivovar poskytne financie na zlepšenie života v regiónne

Ilustračný obrázok k článku Z grantového programu Šariš ľuďom podporia sedem projektov
Zdroj: pixabay

Sedem projektov, ktoré zlepšia život v regióne, si rozdelí sumu 16.000 eur v rámci grantového programu Šariš ľuďom. O časti peňazí budú rozhodovať aj ľudia, ktorí od pondelka až do 25. augusta môžu hlasovať za najlepší projekt. Ten získa špeciálnu prémiu vo výške 1000 eur. Grantový program organizuje Komunitná nadácia Veľký Šariš, finančne podporuje Pivovar Šariš. 

Organizácie sa prvýkrát neuchádzajú len o priazeň odbornej poroty. „Tento rok sme sa rozhodli do hlasovania zapojiť aj východniarov. Práve oni najlepšie vedia zhodnotiť, ktorý z projektov bude pre nich najväčším prínosom,“ uviedol manažér pivného závodu Ján Čerkala.

Ľudia sa môžu do hlasovania zapojiť viacerými spôsobmi. Projekty môžu podporiť cez stránku www.sarisludom.sk alebo cez putovný informačný panel, ktorý nájdu na každom zo série podujatí My sme východ.

„Prémiu môže víťazná mimovládna organizácia či združenie využiť na svoj vlastný rozvoj a profesionalizáciu. Veríme, že hlasujúci to budú vnímať ako odmenu, ktorou ocenia úsilie a prácu ľudí, ktorí robia ich okolie ešte krajším,“ zhodnotil Čerkala.

Projekty, ktoré získajú grantový príspevok, vybrala komisia programu Šariš ľuďom, zložená zo zástupcov Pivovaru Šariš, členov správnej rady Komunitnej nadácie Veľký Šariš a miestnych odborníkov pre regionálny rozvoj.

V tomto roku sa o priazeň ľudí a finančnú prémiu uchádzajú projekt Výstavby oddychovej zóny a revitalizácia studničiek v Čergovskom pohorí, Obnovy erbovej sály v kaštieli vo Finticiach, Obnovy bašty Alžbetky na Hrade Šariš, Historických klenotov mesta Prešov, Prístrešku na Soľnohrade, Rendezvousu na Mliečnej ceste medzi Kolonickým sedlom a obcou Ladmírov v okrese Snina a projekt Prebudenia spiaceho leva v Giraltovciach.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM