Webnoviny - Svet

Zakladáte spoločnosť?

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 5. mája (WBN/PR) – Vo všeobecnosti by sme mohli povedať, že každý, kto si chce založiť vlastné podnikanie by mal pri zakladaní spoločnosti postupovať veľmi uvážene a s rozvahou. Ak teda uvažujete o založení s.r.o., mali by ste krok za krokom postupovať podľa nasledovne:

1.Stanovenie obchodného mena spoločnosti 2. Určenie sídla, resp. prevádzky spoločnosti 3. Vymedzenie predmetov podnikateľskej činnosti 4. Spísanie spoločenskej zmluvy 5. Základné imanie – vyhlásenie o výške vkladu každého zo spoločníkov 6. Vymedzenie právomoci jednotlivých spoločníkov 7. Overenie náležitých dokumentov a podpisových vzorov jednotlivých spoločníkov u notára 8. Registrácia na živnostenskom úrade 9. Podanie návrhu na krajskom obchodnom súde na zápis spoločnosti do obchodného registra 10. Registrácia spoločnosti na daňovom úrade.

To by sme mali v skratke popísané, ako by mal budúci podnikateľ postupovať. Ak sa rozhodnete, že si chcete celým týmto procesom prejsť sám, prajeme Vám najmä pevné nervy a nezabudnite, že budete musieť byť okrem pevných nervov vyzbrojený aj dostatkom času, pretože celé tieto vybavovačky Vám zaberú niekoľko dní. A viete čo je najhoršie? Nikde nemáte istotu, že Vám ani po zaplatení poplatku súd vydá kladné rozhodnutie a vy budete môcť začať ihneď podnikať.

Pre tých, pre ktorých je čas vzácny a nechcú ho zbytočne mariť na úradoch, je tu spoločnosť onlineinvest.sk, ktorej hlavnou podnikateľskou náplňou je zakladanie spoločností, a v ktorej pracujú špecialisti, ktorí za vopred stanovený poplatok sprostredkujú založenie Vašej spoločnosti a všetko vybavia za Vás.

Dokonca si nemusíte robiť starosti ani so sídlom svojej spoločnosti, môžete sa rozhodnúť pre ďalšiu zo služieb, ktoré klientom ponúkajú a tým je virtuálne sídlo, prípadne virtuálna kancelária. Vaša spoločnosť tak získa sídlo na dobrej adrese a vy pritom budete môcť mať prevádzku v celkom inom meste. Tak ako ste sa rozhodli? Budete si všetko vybavovať sami, alebo vložíte všetky starosti do rúk špecialistov?

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM