Webnoviny - Svet

Žilinčan Adauto balí kufre do rodnej Brazílie

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA/Dušan Hein

ŽILINA 10. februára (WEBNOVINY) – Po tom, ako hlavný tréner slovenského futbalového klubu MŠK Žilina Pavel Hapal preradil Brazílčana Evandra Adauta do B-mužstva, ofenzívne ladený legionár sa rozhodol vrátiť do rodnej krajiny. „Strávil som v Žiline dva roky, bolo to veľmi pekné futbalové obdobie. Cítim smútok z toho, že odchádzam, ale taký je futbal. Nehnevám sa, že to takto dopadlo. Neznamená to, že sa už do Žiliny nevrátim,“ povedal 29-ročný Adauto pre oficiálnu klubovú stránku „žlto-zelených“.

Brazílčan bude najviac spomínať na solídne vystúpenie Žilinčanov v Pohári UEFA 2008/09. Do histórie vojde najmä víťazstvo „šošonov“ 2:1 v anglickom Birminghame nad domácou Aston Villou. „V kariére mi pôsobenie v Žiline pomohlo, najmä zápasy, ktoré sme zažili v pohárovej Európe, mi navždy zostanú v pamäti. Úspešná bola predovšetkým sezóna 2008/09, v ktorej sa nám darilo v Pohári UEFA. V tom čase panoval v tíme výborný vzťah medzi hráčmi a pozitívny duch. Škoda, že som nezískal slovenský titul, po ktorom som veľmi túžil,“ pokračoval Adauto, ktorý si Žilinu obľúbil aj preto, že jej hráči nosia žlté dresy podobné brazílskym.

Adauto sa ešte nerozhodol, či bude pokračovať v kariére profesionálneho futbalistu. „Vraciam sa do Brazílie, momentálne nemám žiadny klub. Žilinu budem sledovať aj naďalej cez internet. Mojím bývalým hráčom z celého srdca želám, aby získali ligový titul,“ dodal na záver Adauto.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM