Jakub Forgács Regióny

FOTO: Bystrické sídlisko s novou zimnou atrakciou. Láka korčuliarov i hokejistov

Aj vy patríte k milovníkom zimných radovánok? Potom zaiste oceníte prírodné klzisko v Sásovej, ktoré otvorili pre verejnosť!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrické sídlisko s novou zimnou atrakciou. Láka korčuliarov i hokejistov
3
Galéria
Zdroj: BBHbÚ

V centre Sásovej na Rudohorskej ulici, je od nového roku pre verejnosť otvorená vonkajšia ľadová plocha na ihrisku, v správe Banskobystrickej hokejbalovej únie. Sásovania si tak môžu zakorčuľovať priamo pod oknami svojich bytov a vychutnať si záver sviatočného obdobia športom.

V minulosti zanedbaný areál sa postupne premieňa na športovú arénu, kde si môžu obyvatelia Sásovej prísť zakorčuľovať či zdokonaliť svoje hokejové umenie. „Chceli sme nadviazať na minuloročnú spoluprácu s BBHbÚ a tak sme nachystali do nového roka pre všetkých Banskobystričanov malý darček, v podobe práve spustenej ľadovej plochy na hokejbalovom ihrisku na Rudohorskej ulici v centre Sásovej,“uviedol na úvod Martin Turčan, viceprimátor Banskej Bystrice. „

Boris Franko, predseda Banskobystrickej hokejbalovej únie k tomu uviedol: „Na ľade sa pracovalo intenzívne niekoľko dni a nocí, pričom verím, že sme sa zdokonalili v príprave ľadu a ten vydrží nápor Sásovanov a bude slúžiť pre všetkých čo najdlhšie.“ Ako ďalej uviedol Franko, na ihrisku sa počas uplynulého roka podarilo opraviť oplotenie, namontovať nové smetné koše, opraviť poškodené časti mantinelov, ktoré by sa na jar mali nanovo natrieť.

„Teší ma, že sa nám v lete spoločne s dobrovoľníkmi podarilo areál opäť trošku zveľadiť, ale hlavne opätovne sfunkčniť aj odvodnenie okolia areálu, ktoré by sa nepodarilo realizovať bez pomoci mesta Banská Bystrica. Vďaka tomu je areál opäť v lepšom stave a spravíme všetko preto aby sa zveľaďoval v prospech obyvateľov,“ doplnil poslanecMatúš Molitoris.

Na samotnú realizáciu, ktorá trvala štyri dni sa minulo do dnešného dňa skoro 10 000 litrov vody. Na ihrisku sa nachádzajú lavičky na pohodlné preobutie a uloženie vecí. Každú noc po úprave plochy sa oplotený areál uzatvára, aby sa predišlo vandalizmu. Plocha bude fungovať pokiaľ počasie bude priať a teploty dovolia zachovať ľadovú plochu užívania schopnú.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery vonkajšej ľadovej plochy!

V OBRAZOCH: Vonkajšia ľadová plocha v centre Sásovej opäť otvorená
3
Galéria
Zdroj: BBHbÚ
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM