Šport Šport

Futbalový zázrak si užije do posledného eura. Fanúšik Leicestru bol za blázna, teraz má tučný balík

Najväčší futbalový šok ostatných rokov je dokonaný. Informácia, že Leicester City získal v Premier League majstrovský titul obletela svet v pondelok večer, po tom, ako ich priamy súper v boji o majstrovský primát Tottenham neudržal dvojgólové vedenie na trávniku Chelsea.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový zázrak si užije do posledného eura. Fanúšik Leicestru bol za blázna, teraz má tučný balík
Zdroj: TASR

Svetové médiá informujú o naplnení priam rozprávkového scenára, niečoho, čo nepredpokladal nikto a ak áno, dostalo sa mu výrazného nepochopenia i posmechu.

V Hollywoode sa už navyše tvorcovia kasových trhákov zamýšľajú nad tým, ako by tento reálny príbeh vyzeral na plátne, veď Messi, Cristiano Ronaldo a pod. sú dozaista veľkým lákadlom, ale na ich „zázračné“ kúsky sme už nejako tak zvykli.

Úplne opačne pôsobí to, čo sa podarilo „líškam“, klubu z King Power štadióna, ktorý ešte v roku 2009 hrával len League One, teda tretiu najvyššiu súťaž Anglicka.

Pre tím z ani nie 340-tisícového mesta je to vôbec prvý takýto úspech v jeho 132-ročnej histórii. A to si na konci ročníka 2014/15 každý v klube vydýchol, že sa ho podarilo udržať v najvyššej súťaži.

Stávkové to výrazne neodhadli

Legendárny anglický zakončovateľ Gary Lineker, ktorý kariéru rozbiehal práve v LCFC, hovorí o najväčšom šoku jeho kariéry, médiá, hráči, tréneri, futbaloví odborníci sa predháňajú vo vymýšľaní superlatívov. Leicestru prajú aj konkurenti.

Zdá sa, že takmer všetci majú z nečakaného úspechu City radosť. Teda až na stávkové kancelárie, ktoré pred sezónou vypísali na to, že Ranieriho zverenci Premier League vyhrajú, kurz 5000:1. Však na to by si tipol len blázon.

Ak ste si teda pred jej štartom vsadili na to, že The Foxies najvyššiu anglickú súťaž vyhrajú a dali ste na to napr. 10 eur, ste bohatší päťtisíc násobne.

50 libier, ktoré rozhodne neľutuje

Alan Burke tak urobil. Fanúšik Leicestru si už len z povahy svojho fanatizmu a zanietenosti každoročne vsadí 50 libier, čo je v prepočte ani nie 65 eur, na to, že jeho miláčikovia titul vyhrajú.

Natešený priaznivec sa tak teraz môže tešiť z čiastky 316-tisíc eur. Za 50 libier sa rozhodne oplatilo, čo poviete. Stávkové kancelárie vo Veľkej Británii vyplatili pri tejto príležitosti približne 8 miliónov eur, futbaloví fanúšikovia na Leicester húfne stávkovali v dobe, kedy bolo takmer jasné, že si už majstrovský primát nenechá ujsť.

Fakty

  • Leicester získal vôbec prvý titul majstra Anglicka
  • Za ostatných 122 rokov fungovania klubu bol najlepšie druhý (1929)
  • Medzi objavy sezóny Mahrez (Hráč roka, 17 gólov), Vardy (22 gólov) a Kanté
  • Riyad Mahrez prišiel pred sezónou len za 550-tisíc eur!
  • Manažér Claudio Ranieri dostal prezývku kráľ Claudio
  • Predsezónna hodnota kádra LCFC bola len približne 70 miliónov eur. To je pri dnešných šialených čiastkach na prestupové sumy a platy hráčov priam neskutočné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM