TOS Lifestyle

Kultový seriál Simpsonovci pred 8 rokmi PREDPOVEDAL budúcnosť: Dnes sa TO naozaj deje!

Obrázky zo Simpsonovcov 2016 a reality v roku 2024 sú si neuveriteľne podobné.

Ilustračný obrázok k článku Kultový seriál Simpsonovci pred 8 rokmi PREDPOVEDAL budúcnosť: Dnes sa TO naozaj deje!
Zdroj: Pixabay.com

Spoločnosť Apple pustila v týchto dňoch do sveta novinku s názvom Vision Pro. Ide o headset zariadenie pripomínajúce futuristické okuliare.

Čo to vlastne je?

Tieto okuliare kombinujú prvky virtuálnej a rozšírenej reality, pričom digitálne prvky sú vložené do reálneho sveta okolo nás. Zjednodušene povedané, pred sebou vidíte reálny svet a zároveň aj pracovnú plochu počítača, ktorú rukami ovládate ako dotykovú.

S touto „vecičkou“ je okrem iného možné napríklad sledovať filmy ako by ste mali pred sebou obrovskú obrazovku alebo užívať si hry a aplikácie v úplne novom rozmere.

Prví nadšenci testovali okuliare aj priamo na ulici, v hromadnej doprave či v reštauráciách a svet tak obleteli zábery pripomínajúce sci-fi filmy.

Článok pokračuje pod videom.

Simpsonovci to vedeli

Až neuveriteľne podobné obrázky sa však naskytli fanúšikom kultového kresleného seriálu Simpsonovci už v roku 2016. Poukázali na to viacerí užívatelia na sociálnych sieťach.

Reč je konkrétne o časti s názvom Virtuálna rodina (Friends and family). Obyvatelia fiktívneho mesta Springfield používajú zariadenie, ktoré vyzerá presne ako Vision Pro.

Článok pokračuje pod videom.

Zdroj: YouTube.com

Varovanie?

Postavy s týmito okuliarmi v Simpsonovcoch spôsobujú chaos, pretože strácajú zmysel pre orientáciu v priestore. Narážajú do stĺpov verejného osvetlenia či padajú do kanálov…

Apple Vision Pro síce ľudí takto nedezorientuje, ale keďže sa objavili aj zábery, ako s týmto zariadením na hlave ľudia dokonca šoférujú, mnohí dvíhajú varovný prst a varujú, že je len otázka času, kedy sa objavia prvé správy o nehode, v ktorej zohrá rolu práve táto technologická novinka. Otázna je napríklad aj bezpečnosť chodcov vstupujúcich na cestu s týmito okuliarmi.

A v tom prípade dosiahne predvídavosť tvorcov úspešného kresleného seriálu ešte väčší význam.

Titulné foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM