Regióny

KURIOZITA DŇA: Najväčší kruhový labyrint v strednej Európe sa nachádza u nás!

Najväčší kruhový labyrint na Slovensku a zrejme i v strednej Európe slúžil ako filmové kulisy pri natáčaní seriálu, scény tam točila japonsko-americká spoločnosť.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Najväčší kruhový labyrint v strednej Európe sa nachádza u nás!
6
Galéria

Najväčší kruhový labyrint na Slovensku a zrejme i v strednej Európe sa nachádza pri Liptovskej Mare. Slúžil ako filmové kulisy pri natáčaní seriálu, scény tam točila japonsko-americká spoločnosť.

Labyrint čaká i na zápis do svetovej knihy rekordov. TASR o tom v nedeľu informoval Igor Svítok zo Slovenských rekordov.

Nestratíte sa

„Celková plocha labyrintu je 3000 štvorcových metrov a priemer labyrintu je 56 metrov, čo je viac ako šírka futbalového ihriska. So stavbou začala partia šiestich ľudí začiatkom tohto roka a približne v polovici apríla dielo dokončili. Na stavbu potrebovali 120 kubických metrov dreva,“ priblížil Svítok.

Každý návštevník sa podľa neho eviduje na turnikete, rovnako ako čas jeho vstupu, ak by nevyšiel von za dlhšiu dobu, systém na toto upozorní a dotyčnú osobu musia asistenti vyhľadať.

„Zaujímavá je aj vežička v strede, z ktorej je pekný výhľad na labyrint a tiež na masív Vysokých Tatier,“ doplnil.

Unikátny veľkosťou

„Liptovský labyrint je unikátny svojou veľkosťou nielen na Slovensku, ale zrejme aj v Európe, a preto informácia o ňom poputuje aj do svetoznámej knihy rekordov,“ skonštatoval Svítok.

Labyrint podľa neho ešte rozšíria a po finálnych prácach dôjde k jeho oficiálnemu zameraniu. „Neskôr tam pribudnú ešte ďalšie prvky, napríklad nočný prechod labyrintom alebo objavovanie zaujímavostí v jednotlivých sektoroch,“ dodal.

Najväčší kruhový labyrint na Slovensku - Liptov
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM