Lucia Lauková Správy Zo Slovenska

KURIOZITA DŇA: V Kremnici sa rozlúčili so snehom karnevalovou zábavou

V Kremnici na zábavu stačila malá kopa snehu.Pozrite sa, ako vyzerá tradičná rozlúčka so snehom pod názvom Veľkonočné vajce v Kremnici.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: V Kremnici sa rozlúčili so snehom karnevalovou zábavou
5
Galéria
Zdroj: TASR

Odvážnym zjazdom z poslednej kopy snehu na kremnickom námestí, schádzali súťažiaci pred odbornú porotu na Veľkonočnom vajci 2017 – 56. ročníku tradičnej karnevalovej rozlúčky so snehom.

Na originálne masky v dvoch detských a jednej dospelej kategórii, sa na Veľkonočnú nedeľu prišlo napriek chladnému počasiu pozrieť asi 300 divákov

Organizátori podujatia, ktorými sú mesto Kremnica a dobrovoľníci, sa každý rok snažia reflektovať na aktuálne spoločenské problémy. Tento rok malo podujatie podtitul „nezdražené“. Preberali sa teda nešťastné faktúry za energie.

Veľkonočné vajce je tradičná karnevalová rozlúčka so snehom, ktorá tento rok napísala už svoj 56. ročník. Medzi najväčšie legendy Veľkonočného vajca patrí určite Ladislav Aťo Fusko. Za posledné roky si podujatie získalo svojich fanúšikov aj pre svoju vtipnú zápletku. Nie je to len prehliadka najlepších kostýmov a masiek, ale aj obsahový náboj plný satiry, ktorý si každoročne berie na mušku nejakú významnú celospoločenskú udalosť.

Pozrite si fotografie z podujatia Veľkonočné vajce v Kremnici, v priloženej galérii!

KURIOZITA DŇA: V Kremnici sa rozlúčili so snehom na podujatí Veľkonočné vajce
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM