TOS Lifestyle

Na pracovných pohovoroch je rozšírený TRIK so šálkou kávy: ČO ním zamestnávatelia sledujú?

Manažéri na pracovných pohovoroch testujú nič netušiacich uchádzačov so šálkou kávy. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Na pracovných pohovoroch je rozšírený TRIK so šálkou kávy: ČO ním zamestnávatelia sledujú?
Zdroj: Pixabay.com , Unsplash.com

Nacvičiť si najlepšie odpovede na pracovný pohovor sa čiastočne dá a čiastočne nie. Potenciálni zamestnávatelia vás môžu hodnotiť podľa úplne iných kritérií, ako si myslíte.

Šálka kávy

Dobrým príkladom je test so šálkou kávy. Za jeho autora sa označuje Trent Innes, šéf softvérovej firmy a bývalý generálny riaditeľ spoločnosti Xero Australia. Dnes už zďaleka nie je jediný, kto ho využíva. Tieto nové praktiky resp. neviditeľné triky na pohovoroch sú stále používanejšie aj u nás. A toto je len jeden z nich.

„Vždy vezmem na začiatku uchádzača do jednej z našich kuchýň a skončíme pri káve alebo inom nápoji. Potom sa so šálkou vrátime späť do kancelárie,“ vysvetlil manažér pre server 7news.com.au.

Na konci pohovoru čaká, čo uchádzač so šálkou urobí. Nechá ju prázdnu len tak na stole alebo ju vezme a odnesie do kuchyne či sa aspoň opýta, čo s ňou má urobiť?

Toto sa nedá naučiť

„Môžete rozvíjať zručnosti svojich zamestnancov, môžu získavať vedomosti a skúsenosti, ale najdôležitejší je postoj človeka,“ hovorí manažér s tým, že práve to je vec, ktorá sa nedá naučiť či zmeniť.

Je podľa neho dôležité, aby zamestnanci cítili spoluzodpovednosť za firmu. „Tento zmysel pre zodpovednosť u ľudí hľadáme,“ poznamenal.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM