Jakub Forgács Regióny

Nosko s viceprimátormi sa prezliekli z oblekov: S vrecami a lopatami sa vybrali na Urpín FOTO a VIDEO

Úradovanie a obleky vymenili za tvrdú drinu a pracovné oblečenie. Do veľkého jarného čistenia mesta sa pustila aj hlava mesta so svojimi spolupracovníkmi a úradníkmi. Boli sme pri tom!

Ilustračný obrázok k článku Nosko s viceprimátormi sa prezliekli z oblekov: S vrecami a lopatami sa vybrali na Urpín FOTO a VIDEO
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok poobede sa primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko so svojím najbližším tímom, v ktorom nechýbali ani viceprimátori Martin Turčan a Jakub Gajdošík či hovorkyňa Zdenka Sekerešová, spolu s niekoľkými zamestnancami Mestského úradu, pustili do jarného upratovania v rámci akcie Za krajšie mesto 2015. Vyzbrojení rukavicami, vrecami, hrabľami a lopatami upratovali Urpín, okolie sochy Partizána a priestor bývalej tančiarne spolu s okolitými chodníkmi.

„Myslím si, že práve my by sme mali ísť vzorom,“ povedal pred začiatkom upratovania viceprimátor Martin Turčan, ktorý podľa vlastných slov mal v pláne vyčistiť v priebehu dvoch hodín čo najväčšiu plochu. „Odpadu je tu dosť, je to frekventovaná cesta pri malej železničnej stanici,“ pokračoval Turčan. Ako doplnil, ak vydá počasie, chcel by sa zapojiť aj do etapy čistenia v Sásovej.

Počas upratovania naplnili viac ako 80 vriec lístia, rastlinného a komunálneho odpadu. „Jarné počasie zároveň umožnilo banskobystrickej firme odstrániť poškodenie sochy partizána, bez nároku na finančnú odmenu. Mesto tak ušetrilo tisíce eur, ktoré použije na iné aktivity,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová.

„Som veľmi rád, že sa do akcie Za krajšie mesto zapojili všetci z môjho najbližšieho tímu, ale aj niekoľko zamestnancov zastupujúcich rôzne odbory mestského úradu. Verím, že výsledný efekt bude viditeľný, a že sa v nasledujúcich týždňoch do upratovania zapojí aj čo najviac Banskobystričanov,“ povedal primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko.

Prvá etapa akcie Za krajšie mesto 2015 sa začína už dnes. Banskobystričania môžu prispieť k viditeľne čistejšiemu mestu, ak sa zapoja a upracú verejné priestory v okolí svojich domovov.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako vyzeralo čistenie na Urpíne v podaní primátora a jeho najbližšieho tímu!

Do jarného čistenia mesta sa pustil aj primátor Nosko
25
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Do jarného čistenia mesta sa pustil aj primátor Nosko
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM