JAB Regióny Zo Slovenska

Nulová eurobankovka prilákala množstvo záujemcov: Niektorí nocovali priamo na ulici, FOTO

Predaj nulovej eurobankovky v Spišskej Novej Vsi si nenechali ujsť ľudia z rôznych kútov Slovenska. Niektorí prišli už deň vopred.

Ilustračný obrázok k článku Nulová eurobankovka prilákala množstvo záujemcov: Niektorí nocovali priamo na ulici, FOTO
8
Galéria

Aj Spišská Nová Ves už má svoju nulovú eurobankovku. Predaj tohto zaujímavého suveníru bol spustený v sobotu od 08:00 hod, no ľudia prichádzali z rôznych kútov Slovenska už aj niekoľko hodín v predstihu. Niektorí neváhali pricestovať i deň vopred či dokonca stráviť noc pred Turistickým informačným centrom v Spišskej Novej Vsi.

Úplne prvým v rade bol pán z Kežmarku, ktorý prišiel do Spišskej v štvrtok ráno, aby bol prvý. „Nocoval som na lavičke. Mám veľkú zbierku, chytilo nás to, tak zbierame dcérke na pamiatku,“ povedal.

Medzi prvými bol aj pán, ktorý do nášho mesta pricestoval až z Bratislavy. Ako pre Spišskú 24 prezradil, Spiš pozná a tentokrát sem prišiel len kôli tomu, aby si do zbierky doplnil ďalší suvenír a to práve z nášho mesta.

Lukáš z Vernára patrí tiež medzi vášnivých zberateľov nulových eurobankoviek. „Prišiel som sem z Prešova, kde bol tiež predaj nulovej eurobankovky. Mám zatiaľ každú jednu,“ pochválil sa s tým, že okrem zbierania suvenírov spoznáva popri tom Slovensko. Zaujímalo nás aj, čo mu táto zberateľská vášeň dáva. „Spomienky a zážitky. Spoznal som rôznych ľudí, rôzne kúty Slovenska. My sme už taká zberateľská rodina. Okrem toho, že si zbierame eurobankovky, v prestojoch si varíme guláš či grilujeme a spoločne sa zabávame,“ priblížil mladý zberateľ.

Zábery z predaja tohto zaujímavého suveníru si môžete pozrieť v našich galériách.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zábery, ktoré hovoria za všetko: Takýto záujem spôsobila novoveská eurobankovka
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM