Krimi

Ostrá zásielka: Matke šéfa SIS niekto poslal náboje z plynovej pištole

Podľa šéfa SIS to môže súvisieť s jej aktivitami ako starostky, ktorá sa dlhodobo venuje ochrane životného prostredia.

Ilustračný obrázok k článku Ostrá zásielka: Matke šéfa SIS niekto poslal náboje z plynovej pištole
Zdroj: TASR

Starostke obce Nižný Hrabovec (okres Vranov nad Topľou) Marcele Pčolinskej, ktorá je matkou riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského a poslanca Národnej rady SR Petra Pčolinského (Sme rodina), niekto poslal náboje z plynovej pištole. V stredu to potvrdil šéf SIS s tým, že prípadom sa už zaoberá polícia.

Ostrá zásielka

„Môže to súvisieť s jej aktivitami ako starostky, ktorá sa dlhodobo venuje ochrane životného prostredia v danej oblasti. Súvisieť to môže aj s mojím výkonom riaditeľa SIS a čisto teoreticky aj s politickým angažovaním sa môjho brata, ktorý je poslancom parlamentu,“ povedal Pčolinský. Odmietol bližšie špecifikovať, či bola zabezpečená, prípadne sa zvažuje zvýšená ochrana pre jeho matku.

Ako uviedol, to, či v tomto prípade koná aj SIS, je primárne na polícii a SIS „robí, to čo má“. „SIS poskytuje orgánom činným v trestnom konaní informácie, ktoré môžu byť využité. Spravidla to nebýva naopak. Všetky informácie však poskytli moji rodinní príslušníci pri výpovedi v deň, keď sa náboje našli,“ podotkol Pčolinský.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM