Aktualizované Zo zahraničia

Rusko rozpútalo na Ukrajine PEKLO: Výbuchy hlásili z viacerých miest

Najmenej desať ľudí prišlo o život a desiatky ďalších utrpeli zranenia počas piatkových vzdušných útokov Ruska na viaceré ukrajinské mestá.

Ilustračný obrázok k článku Rusko rozpútalo na Ukrajine PEKLO: Výbuchy hlásili z viacerých miest
Zdroj: TASR/AP

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na sociálnej sieti X uviedol, že Rusko počas noci vypálilo približne 110 rakiet, väčšinu z nich však ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila. TASR informácie prevzala z agentúry AFP a webovej stránky stanice BBC.

Vzduchom lietalo takmer všetko

Rusko podľa jeho vyjadrení útočilo hypersonickými raketami Kinžal, systémami S-300, strelami s plochou dráhou letu a dronmi.

Využilo aj strely X-101 a X-505 odpálené strategickými bombardérmi.

Výbuchy hlásili z viacerých miest

Štyri osoby prišli o život v meste Dnipro v Dnepropetrovskej oblasti v centrálnej časti Ukrajiny po ruských útokoch na pôrodnicu, obytné domy a nákupné stredisko, uviedol gubernátor tejto oblasti Serhij Lysak.

Dodal, že ďalších takmer 15 ľudí utrpelo zranenia. Miestne úrady hlásili dve obete na životoch v Kyjeve, dve v Odese a po jednom mŕtvom v Charkove a Ľvove.

Zelenskyj vyjadril sústrasť pozostalým obetí a dodal, že všetky služby v krajine nepretržite pracujú a poskytujú potrebnú pomoc.

Rusko v piatok skoro ráno zaútočilo raketami a dronmi na viaceré ukrajinské mestá vrátane Kyjeva. Ukrajinské úrady vydali varovania pred vzdušnými útokmi na celom území krajiny.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM