han Šport Ostatné športy

Sagan podporil kolegu a kamaráta: Robte toto a môžete zachrániť ŽIVOT!

Dobrý skutok. Ten spravil slovenský cyklista Peter Sagan, keď sa rozhodol vyjadriť podporu pri iniciatíve svojho českého priateľa.

Ilustračný obrázok k článku Sagan podporil kolegu a kamaráta: Robte toto a môžete zachrániť ŽIVOT!
4
Galéria
Zdroj: Facebook

Prísne opatrenia spôsobené koronavírusom sa život postupne dostáva do normálu, teda na ten štýl, na ktorý sme boli zvyknutí pred vypuknutím vírusu COVID-19. Platí to aj pre cyklistov.

Pozor na cestách

Aj počas pandémie sa síce bicyklovanie praktizovalo medzi obyvateľstvom, no po spustení ostatných športových odvetví, sa aj cyklisti znovu vo veľkom vydajú na cesty. No, a v premávke následne hrozia havárie, ktoré môžu mať až fatálne následky, čoho sme často svedkami. A to nielen v televíznych novinách.

Vyzýva aj Tourminátor

Sympatickú iniciatívu vyvinul český profesionálny cyklista Roman Kreuziger. „Cesta nie je len pre šoférov, ale aj pre cyklistov,“ hlási. Podporu mu vyjadril aj Peter Sagan. „Jeden a pol metra! Rešpektujme sa, veď ide o život. Vedeli ste, že dostatočný odstup pri predbiehaní cyklistu na ceste môže zachrániť ľudský život? Kúpte si samolepku a zapojte sa do kampane môjho kamaráta Romana Kreuzigera,“ uvádza rodák zo Žiliny na svojom instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM