JAB Správy

Škôlkari v Spišskej Novej Vsi? Strávili noc v materskej škole, toto je dôvod...

Predškoláci z Materskej školy na Stolárskej ulici v Spišskej Novej Vsi zažili naozaj netradičné chvíle. Strávili totiž noc v škôlke. O čo išlo?

Ilustračný obrázok k článku Škôlkari v Spišskej Novej Vsi? Strávili noc v materskej škole, toto je dôvod...
23
Galéria

V živote vždy raz niečo končí a niečo nové začína. Platí to aj pre predškolákov, ktorí si užívajú vo svojich škôlkach posledné dni, aby po prázdninách mohli zasadnúť po prvýkrát do školských lavíc. Predtým, ako odídu však väčšinou absolvujú rozlúčku. Takú netradičnú si užili aj predškoláci na Stolárskej ulici v Spišskej Novej Vsi.

Zdroj: Dnes24.sk

Ako nám priblížili pani učiteľky, rozlúčka začala už v stredu, kedy sa lúčili s ostatnými škôlkarmi a zamestnancami materskej školy. „Deti si pripravili pre nich vystúpenie a každý dostal vysvedčenie," povedala učiteľka.

Netradičné dobrodružstvo

Netradičný zážitok však pripravili pre deti ich učiteľky až vo štvrtok. „Rozhodli sme sa, že sa rozlúčime, ako sa patrí a posledné dni a dokonca aj noc strávime na mieste, kde sme sa stretávali počas štyroch rokov. Veríme, že deťom sa to páčilo a budú mať príjemné spomienky na posledné hodiny strávené v škôlke," prezradili nám.

Štvrtkové popoludnie tak bolo pre dvadsiatku detí netypické. Namiesto toho, aby odišli s rodičmi domov, prišli rodičia do škôlky na spoločnú rozlúčku, na ktorej nechýbali program, hudba, tanec, či poriadna rozlúčková hostina. Slávnosť plná emócií vyvrcholila po odchode rodičov, keď si deti podľa slov pani učiteliek mohli vychutnať nielen posledné spoločné chvíle, ale aj netradičné dobrodružstvo.

Posledné spoločné chvíle

„Počas spoločného večera sme hľadali v priestoroch škôlky poklad, zažili sme vlastnú baterkovú šou a spoločne sme boli na školskom dvore vypustiť balón šťastia s vlastnoručnými podpismi všetkých detí," doplnili pedagogičky s tým, že vrcholom spoločnej noci bola pyžamová párty. Aj keď to bola ich prvá, no zároveň posledná strávená noc v škôlke, ráno to celé ešte neskončilo.

„Posledný deň si užijeme ešte naplno. Spolu s deťmi pôjdeme odniesť naše tablo do výkladu obchodu, cestou si dáme zmrzlinu a po obede namiesto spánku strávime naše posledné spoločné chvíle von, v prípade nepriaznivého počasia v priestoroch materskej školy rôznymi hrami,“ dozvedeli sme sa.

Netradičný zážitok detí a ich rozlúčku si môžete pozrieť aj prostredníctvom našich galérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

FOTOGALÉRIA: Novoveskí predškoláci zažili naozaj zaujímavú rozlúčku
23
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM