Aktualizované Krimi

V Trnave horel sklad chemikálií: Požiar sa po 12 hodinách podarilo lokalizovať

Rozsiahly požiar skladu bazénovej a dezinfekčnej chémie v Trnave sa po 12 hodinách podarilo lokalizovať. Zlikvidovať by ho mali počas štvrtka.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave horel sklad chemikálií: Požiar sa po 12 hodinách podarilo lokalizovať
13
Galéria
Zdroj: HaZZ

Na prípade pracovali desiatky profesionálnych i dobrovoľných hasičov. Predpokladalo sa, že k úplnej likvidácii požiaru dôjde počas štvrtka. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

„Veliteľ zásahu vyhlásil lokalizáciu požiaru pred 5.30 h, takmer 12 hodín od vzniku požiaru. Udalosť mali hasiči celú noc pod kontrolou, vďaka rozoberaniu konštrukcie objektu a systematickému skrápaniu objekt už len dymí,“ spresnila.

Ako dodala, na požiarisku je niekoľko skrytých ohnísk, ktoré budú hasiči monitorovať. Kontrolné chemické laboratóriá civilnej ochrany (KCHL) z Nitry vykonávali v meste a okolí merania škodlivých látok počas celej noci s negatívnym výsledkom. Z miesta postupne odchádzali hasiči z ostatných krajov.

Na miesto prišla v stredu (25. 9.) aj ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-DS). „Zasadol krízový štáb zložený zo zástupcov Hasičského a záchranného zboru, polície, zástupcov mesta a zástupcov Okresného úradu Trnava,“ informovala ministerka na sociálnej sieti.

Požiarny útok, počas ktorého mali hasiči celý objekt zaliať penou, sa z dôvodu nízkej viditeľnosti neuskutočnil. Pomocou evakuačného autobusu HaZZ bolo do priľahlej základnej školy evakuovaných približne 90 obyvateľov z okolitých príbytkov. Podľa doterajších informácií sa nikto nezranil.

Podľa Prezídia Hasičského a záchranného zboru aj 24 hodín od vzniku požiaru na mieste zasahoval tucet príslušníkov z Trnavy a členovia DHZO Pole. Počas celého štvrtka pokračovali v likvidačných prácach. Hasili skryté ohniská pod sutinami, ktoré prehadzovali kolesovým bagrom.

Nasadených bolo aj približne 40 policajtov. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave, Martina Kredatusová, polícia poskytla súčinnosť pre hasičov a obyvateľstvo v maximálne možnej miere. „Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia a okolnosti požiaru preverujeme aj po operatívnej línii,“ dodala.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší obsah z Trnavy a okolia.

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM