TOS Lifestyle

Zákazníčku šokoval bloček z drahej reštaurácie: Poplatok za WELLNESS pre zamestnancov!

Účtenky v reštauráciách sú čoraz bizarnejšie. Zákazníčka zhruba štrnástimi eurami prispela na wellness zamestnancom!

Ilustračný obrázok k článku Zákazníčku šokoval bloček z drahej reštaurácie: Poplatok za WELLNESS pre zamestnancov!
Zdroj: Unsplash.com

Poplatok za prekrojenie sendviča na polovicu, za prázdny tanier, za obsluhu či za prestieranie. Toto sú poplatky, na ktoré natrafili zákazníci v talianskych reštauráciách a ktoré nedávno obleteli celý svet.

S bizarnými poplatkami sa však čoraz častejšie stretávajú aj v Amerike. Ľudia sa pred nimi začali vo veľkom varovať.

Wellness poplatok

Podľa servera New York Post, zákazníčka zostala šokovaná z účtu, ktorý jej vystavili v luxusnej reštaurácii Mother Wolf. Na bločku bol 5% poplatok za wellness, čo v jej prípade vyšlo na vyše 15 dolárov (cca 14 eur, pozn. red.).

Až na druhý deň ju niekto upozornil, že tento poplatok je voliteľný a teda ho nemusí uhradiť. Je však potrebné požiadať o jeho odstránenie z účtu, čo je podľa zástupcu šéfkuchára uvedené v menu a na účtenkách Mother Wolf. Napadlo by vás to?

Prečo to robia?

Gastro biznis určite nie je jednoduchý a reštaurácie sa stále môžu spamätávať z pandémie, môžu ich trápiť zvyšujúce sa náklady alebo majú iné objektívne dôvody na to, aby zdražovali.

Prečo však jednoducho nezvýšia ceny za samotné jedlá? Romain Turpault, ktorý vlastní špičkové reštaurácie v Connecticute, zaviedol 4% poplatok zaobalený ako ocenenie kuchyne.

„Pravidelne máme zákazníka, ktorý sa chce rozprávať s manažérom, aby pochopil, prečo to robíme namiesto zvyšovania cien. Z môjho pohľadu je to v konečnom dôsledku jedno, je to rovnaké. Týmto spôsobom ale zároveň vysvetlíme, prečo platia viac," vysvetlil pre New York Post.

Poznamenal však, že je dôležité o tomto poplatku vopred informovať, v ich prípade táto informácia nechýba na začiatku jedálneho lístka.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM