han Lifestyle

Žiaľ vo svete hudby: Legendárny raper a otec pätnástich detí zomrel. Mal 50 rokov

Smutná správa o smrti jedného z priekopníkov rapu! Vo veku 50 rokov zomrel v piatok legendárny americký raper DMX, vlastným menom Earl Simmons.

Ilustračný obrázok k článku Žiaľ vo svete hudby: Legendárny raper a otec pätnástich detí zomrel. Mal 50 rokov
Zdroj: TASR/AP

Simmonsov dlhoročný právnik potvrdil jeho smrť po tom, ako raperova rodina zverejnila na sociálnych sieťach vyhlásenie, podľa ktorého skonal necelý týždeň po tom, čo ho po prekonaní infarktu hospitalizovali 2. apríla v nemocnici White Plains v New Yorku.

Problémy so zákonom

Raper, ktorý bol v poslednom čase známy najmä pre porušovanie zákonov a dlhoročnú drogovú závislosť, zomrel v kruhu svojich najbližších. Rodina vo vyhlásení uviedla, že „Earl bojoval až do samého konca“.

Simmons sa narodil v meste Mount Vernon v štáte New York. V mladosti často porušoval zákony, za čo sa niekoľkokrát dostal do väzenia.

Na hudobnej scéne pôsobil od roku 1991. Svoj debutový album It's Dark And Hell Is Hot vydal v roku 1998. Jeho napredávanejším albumom je titul „…And Then There Was X“ z roku 1999.

Najväčšiu slávu zožal na prelome tisícročí hitmi ako X Gon' Give It To Ya či Party Up.

Herec aj otec

Ako herec sa predstavil napríklad v snímkach Belly (1998), Romeo musí zomrieť (2000), Kolíska do hrobu (2003) či Posledná hodina (2008). Zaujímavosťou je, že DMX mal dokopy pätnásť detí, ktoré mal z deviatimi rôznymi ženami. Trikrát vyhlásil osobný bankrot a od štrnástich rokov bol závislým na kokaíne.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aj toto vás môže zaujať:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM