Barbara Dallosová Rôzne

5 rád od ostrieľanej kaderníčky zo Žiaru: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?

Čo robiť a nerobiť, aby bol účes skutočne korunou krásy, sme sa pýtali známej žiarskej kaderníčky. Miroslava Šáleková, pre mnohé zákazníčky Mima, vyvracia mýty o farbení a poradí aj pár trendov na jar a leto...

Ilustračný obrázok k článku 5 rád od ostrieľanej kaderníčky zo Žiaru: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?
Zdroj: Dnes24.sk

Žiarčanka Mima vedie obľúbený kadernícky salón v Ladomerskej Vieske. Sympatická kráska je už na prvý pohľad dôkazom toho, že kaderníčka by mala byť živou reklamou svojho salónu. Tajomstvo dokonalého účesu pritom podľa nej nie je žiadna veda. Treba sa len držať niekoľkých zásad.

Prvým krokom je vhodný účes

Podľahnúť módnemu diktátu sa podľa Mimy v tomto prípade nemusí oplatiť. ,,Teraz som bola na školení, kde nás o najnovších trendoch školili Taliani. Tí predstavili najnovšie výstrelky vo farbení, že kombinujú teplé a studené odtiene, čo bolo predtým kadernícke tabu,“ hovorí mladá kaderníčka o trendoch na jar a leto.

Na otázku, čo je naopak out, kaderníčka pohotovo reaguje: ,,Všetko, čo žene nepristane! Napríklad v Taliansku som si všimla, že aký je trend, taký sa všetky Talianky snažia mať na hlave. Nie každému však pristane rovnaký účes, nech je akokoľvek trendy. Treba si teda vybrať účes vhodný aj k tvári, aj k rastu a kvalite vlasov. To je prvým krokom k úspechu,“ vysvetľuje.

Nepodceniť výber šampónu

Aj taká samozrejmosť, akou je šampón, môže pri nesprávnom výbere spôsobiť viac škody ako úžitku. ,,Vhodný šampón je veľmi dôležitý, veľa žien to však podceňuje. Šampón, ktorý môže vyhovovať jednej zákazníčke, môže druhej vyslovene škodiť. Ja si napríklad umývam vlasy dvomi šampónmi – na korienky mám jeden a na konce druhý. Ten na korene odmastňuje a čistí pokožku, ten na konce hydratuje a vyživuje,“ zdôrazňuje Mima dôležitosť výberu kozmetiky a dodáva, že ak si s výberom šampónu neviete poradiť, je najlepšie obrátiť sa na dobrú kaderníčku.

Aj vlasy potrebujú výživu

Najmä teraz v letnom období bývajú vlasy dehydratované a namáhané. Skúsená kaderníčka vystríha, že kondicionér si netreba zamieňať s výživou. ,,Kondicionér slúži len na ľahšie rozčesanie vlasov. Na výživu sú určené rôzne masky, zábaly, ampulky, zažehlovacie kúry, ktoré idú až do hĺbky vlasu… možností je veľa. Treba to tým vlasom ale skutočne dopriať a nie ich odbiť kondicionérom,“ pridáva ďalšiu radu odborníčka.

Nechať si poradiť od profesionálov

Samozrejme, že aj napriek dobre mieneným radám nie je každá Žiarčanka profesionálkou v starostlivosti o svoju korunu krásy. A práve preto treba podľa Šálekovej vlasy aspoň občas skutočným odborníkom zveriť.

,,Starostlivosť dobrej kaderníčky sa nedá len tak nahradiť. Ak v reklame počujete, že táto maska dokáže zregenerovať trojročné poškodenie vlasov, tak to je proste blbosť. Keď je raz vlas rozštiepený, tak vám ho žiadna maska nespojí, treba ho proste odstrihnúť,“ vysvetľuje Mima.

Zabudnúť na povery o farbení

Všeobecne panuje presvedčenie, že farbenie vlasom škodí. Podľa Šálekovej to už dávno platiť nemusí. ,,Dnes už sú možnosti široké. Profesionálne farby sú kvalitné. Dá sa do nich tiež napríklad domiešať booster, ktorý počas farbenia dokáže ošetriť vlasovú štruktúru. Ja osobne mám farbenie rada. Pokiaľ sa spraví profesionálne s profesionálnou farbou a nepreháňa sa to s drsnými melírmi a odfarbovaniami, tá farba, naopak, môže vlasu len pomôcť,“ vyvracia mýty mladá kaderníčka.

Foto: Marek Zelina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM