Tlačové správy

Ako cestovať ešte lacnejšie? Skúste overené tipy

Máte radi cestovanie? Ak je to vaše hobby, určite vás poteší fakt, že vás môže stáť len pár eur. Ako prebádať svet za menej vám prezradíme v našich 4 tipoch.

Ilustračný obrázok k článku Ako cestovať ešte lacnejšie? Skúste overené tipy
Zdroj: Unsplash.com

September je na cestovanie skvelý

Nielen september, ale aj október, marec či apríl sú na cestovanie priam stvorené. Mimo hlavnej dovolenkovej sezóny v niektorých destináciách stretnete omnoho menej turistov. Z návštev pamiatok, galérií či pláží tak budete mať ešte väčší zážitok a priestor užiť si ich atmosféru.

Ubytovanie

Nie je tajomstvom, že niektoré hotely a penzióny majú vo vyhľadávaných dovolenkových destináciách prirážku na cene ubytovania. Dôvodom je ich lokalita blízko centra či obľúbených turistických atrakcií. Ak hľadáte ubytovanie na poslednú chvíľu, často sa vám môže stať, že preplatíte.

Ako na ubytovaní ušetriť aj niekoľko mesiacov vopred? Pomôže vám Booking zľavový kód. Lacnou možnosťou ubytovania je aj Airbnb ubytovanie. Zarezervujte si ubytovanie, ktoré vám najviac vyhovuje ešte dnes.

Ďalšou alternatívou ubytovania môže byť cestovanie karavanom. S karavanom zastavíte kdekoľvek a komfortne sa v ňom aj vyspíte. Ak ste viac dobrodružný typ, dajte prednosť stanovaniu.

Cestujte s nízkonákladovými spoločnosťami

Ceny leteniek nízkonákladových spoločností sú spravidla nižšie ako v prípade tradičných leteckých spoločností. Za nižšiu cenu letenky sa ale musíte pripraviť na menej benefitov počas cestovania. Počas kratších letov ich ale výrazne nepocítite.

Čo vám pri cestovaní s týmito spoločnosťami nemusí vyhovovať? Je to obmedzené množstvo batožiny, ktorú si so sebou môžete zobrať. Podmienky každej leteckej spoločnosti vám pred cestou odporúčame vždy preveriť.

Chcete ušetriť na cestovaní a dopriať si na dovolenke viac zážitkov? Využívajte zľavové kupóny.

Pre nákup najvýhodnejších leteniek, pravidelne sledujte ponuky leteckých spoločností. Našli ste letenky v zľave do vašej vysnívanej destinácie? Výborne, neváhajte s ich zakúpením!

Kde sa stravovať?

Stravovanie patrí medzi jednu z najväčších položiek z minutého dovolenkového rozpočtu. Zmenšíte ju jedlom mimo hotela či hlavných turistických častí mesta. Menšie reštaurácie či bistrá vám možno ponúknu viac za menej.  V mnohých prípadoch je ich ponuka obohatená o miestne špeciality.

Na dovolenke môžete ušetriť mnohými spôsobmi. Využite naše tipy a užite si lacnejšiu dovolenku s množstvom zážitkov. Do jednej veci sa však rozhodne oplatí investovať. Bez cestovného poistenia vás totiž aj tá najlacnejšia dovolenka môže vyjsť veľmi draho.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: vasekupony.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM