Lucia Koscelníková Regióny Regióny

V Bardejove vystavuje Ladislav Bielik, bardejovskí umelci aj prešovskí fotografi

Do konca augusta máte možnosť vidieť historické fotografie Ladislava Bielika. Bardejovskí umelci prezentujú Generáciu 60 a členovia prešovského fotoklubu PAF 5,6 vystavujú v Hornošarišskom osvetovom stredisku. Tu je malá ochutnávka.

Ilustračný obrázok k článku V Bardejove vystavuje Ladislav Bielik, bardejovskí umelci aj prešovskí fotografi
Zdroj: Bardejovský Reportér

Ladislav Bielik: august 1968

Vo výstavnej sieni Oddelenia kultúry sú prezentované fotografie Ladislava Bielika. Dokumentujú významné svedectvo o zásahu štátov Varšavského paktu proti rodiacej sa demokracii. Vrcholom jeho tvorby boli práve fotografie z ulíc Bratislavy, ktoré urobil v auguste 1968. Muž s odhalenou hruďou pred okupačným tankom je vo svete najznámejšou fotografiou slovenského autora. Vo viacerých prestížnych publikáciách je zaradená medzi najlepšie fotografie 20. storočia.

Ladislav Bielik: August 1968
10
Galéria
Foto: Lucia Koscelníková / Zdroj: Bardejovský Reportér

PAF 5,6

V Galérii Hornošarišského osvetového strediska v Bardejove sú vystavené fotografie členov prešovského fotoklubu PAF 5,6. Fotoklub sa zameriava na stvárnenie a podanie fotografií orientovaných do výtvarno-umeleckého smeru. Prezentované sú na veľkých paneloch v rozmeroch 50 × 60 cm. Členovia fotoklubu sa snažia do svojej tvorby dávať niečo viac, aby ich fotografia rozprávala príbeh a dokázala diváka zaujať.

Fotoklub PAF 5,6
10
Galéria
Foto: Lucia Koscelníková / Zdroj: Bardejovský Reportér

Generácia 60 II.

Vo výstavnej sieni Šarišského múzea prezentujú obrazy renomovaní bardejovský umelci. Súčasťou výstavy s názvom Generácia 60 II. sú obrazy od akademického sochára a reštaurátora Martina Kutného. Veselé a poetické obrazy od Jána Šoltésa, ktorý sa venuje klasickej maľbe a grafike. Abstraktné diela s nádychom mystiky prezentuje umelec a reštaurátor Pavol Tarasovič.

Generácia 60 II.
11
Galéria
Foto: Lucia Koscelníková / Zdroj: Bardejovský Reportér
Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM