Šport

Bežecká udalosť marca: Už čoskoro sa uskutoční známa Čiernokľačianska Pyxida

Bude sa u nás behať naplno. V marci sa v našom okrese uskutočnil už v poradí 23. ročník známeho bežeckého preteku - Čiernokľačianska Pyxida.

Ilustračný obrázok k článku Bežecká udalosť marca: Už čoskoro sa uskutoční známa Čiernokľačianska Pyxida
Zdroj: Dnes24.sk

Tento rok sa koná už v poradí 23. ročník Čiernokľačianskej Pyxidy. V dedine Čierne Kľačany majú tak tieto preteky dlhoročnú tradíciu a tešia sa veľkej obľube. Pretek je však populárny aj mimo obec či okres. Pravidelne tu totiž súťažia bežci z celého Slovenska.

Pretek sa bude konať v nedeľu 12. marca 2017 so začiatkom o 12.00 hod. . Štart aj cieľ zároveň bude pred miestnym kultúrnym domom. Prezentácia účastníkov je na pláne od 9:30 do 11:30 hodiny.

Trať preteku je asfaltový okruh o dĺžke 15 kilometrov. Bežať sa bude medzi obcami: Čierne Kľačany – Nemčiňany – Malé Vozokany – Veľké Vozokany – Čierne Kľačany.

Dospelí bežci budú rozdelení podľa veku do ôsmych kategórií, žiacke kategórie budú odstupňované po 2 rokoch. Rekreační bežci bez rozdielu veku a pohlavia budú bežať v samostatnej kategórií po trati dlhej 5000 metrov. Na pretekoch si však treba dávať pozor, ako upozorňujú organizátori, bežať sa bude za plnej cestnej premávky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM