Veronika Ondo-Cholewová Regióny Regióny

Bobinka z Michaloviec prežila ozajstné peklo: Našli ju s káblom omotaným okolo krku :( FOTO

Zúboženého psíka našli v Michalovciach s káblom omotaným okolo krku. Bobinka si toho ale prežila viac, našťastie z najhorších rán sa už vylízala. Tvrdý osud však nezastihol len ju.

Ilustračný obrázok k článku Bobinka z Michaloviec prežila ozajstné peklo: Našli ju s káblom omotaným okolo krku :( FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

V Michalovciach našli psíka, ktorý mal doráňaný krk od kábla. Dobrovoľníkom sa im ho podarilo zachrániť. Podľa ich slov sa teraz bojí aj vlastného tieňa.

Bojazlivá Bobinka

Bobinka bola odchytená 14. 5. 2015 v Michalovciach. „Fenočka sa už niekoľko týždňov pohybovala v areáli nemocnice na Stráňanoch, kde ju kŕmili. Bola však veľmi plachá a zúbožená,“ uvádza Katka, dobrovoľníčka z útulku. Okolo krku mala uviazaný tenký kábel, ktorý jej vytvoril ranu a postupne by sa jej zarezával do krku a po celom tele obrovské množstvo kliešťov. Momentálne je už úplne zdravá a hľadá si milujúci domov. „Bobinka je ustráchaná drobná (6,5 kg) fenočka, ktorej pravdepodobne niekto veľmi škaredo ublížil a preto sa teraz bojí všetkého a všetkých, ešte aj vlastného tieňa.“

„Toto nádherné jemnučké stvorenie hľadá ten naj domov na svete. Je to veľký bojko, má ubolenú dušičku, no aj napriek tomu dúfa, že sa nájde rodinka, pre ktorú bude dôležitá, ktorá sa o ňu postará, dá jej mnoho lásky a každý deň sa s ňou bude maznať,“ hovorí o nej michalovský útulok.

Bobinka má 1 – 2 roky, je vhodná do bytu alebo domu s prístupom dnu, iba k starším deťom, je odblšená, odčervená, očkovaná, čipovaná a kastrovaná. „Dúfame, že si nájde milujúci domov a nebude sa musieť vrátiť na zimu do chladného koterca útulku.“

Šteniatka prosia o pomoc

Ďalšie osudy psíkov vás tiež nenechajú chladnými. Pomáha im Útulok v mestskej časti Močarany v areáli bývalého družstva, ktorý je v správe mesta. Slúži ako zariadenie pre zabehnuté, túlavé a opustené psy odchytené na území mesta. S mestským útulkom spolupracuje skupina dobrovoľníkov z Centra osvety chovateľov spoločenských zvierat. Skupina aktívnych ľudí, ktorí pomáhajú opustených psíkom a to aj z nášho mesta či okolia. A práve nasledujúce riadky budú o takýchto havkáčoch.

„Stačí len maličké miesto pre drobné šteniatko, ktoré je kľudné, nebreše, s inými psami vychádza bez problémov a rýchlo sa učí hygienickým návykom,“ hovorí Katka z útulku o Benny. Potešilo by sa určite aj dvoru, kde by malo zateplenú búdku. Benny je okúpaný, odblšený a odčervený. Je kľudný, nebreše a môže byť v byte aj vonku na dvore so zateplenou búdou. „Veľmi súrne hľadáme dočasku pre Bennyho, je to SÚRNE v útulku je stop stav !“

Vyhodené v krabici

Čoko je jedno zo 4 šteniatok, ktoré sa našli 27. 7. 2015 vyhodené pri firme BSH v Michalovciach. Je to to krásne mladé asi 5-mesačné šteniatko – psík. Čoko je veselý, hravý, priateľský a ako každé šteniatko neposedný nezbedník. Potrebuje veľa pohybu a voľnosti, čo mu žiaľ koterec v útulku neumožňuje. „Prosíme o nový domov pre toto krásne šteniatko. Nedovoľme, aby vyrástalo v útulku,“ žiada útulok. Čoko bude v dospelosti pravdepodobne stredného až väčšieho vzrastu, je vhodný na dvor so zateplenou búdou, momentálne je odčervený, odblšený, očkovaný a čipovaný. Ďalšími vyhodeními šteniatkami sú Čaki a Čiko, ktorí sú vzrastom, vekom, povahou a vlastnosťami rovnaký ako Čoko. Nájdete ich v galérii.

Kamarátsky Karol

Karol sa našiel začiatkom novembra 2015 na ulici v Michalovciach. Je to mladý asi 10 mesačný kríženec stredného vzrastu. „Karol je zo začiatku trochu bojko, no keď sa s človekom viac zblíži, stáva sa z neho veľký kamarát a maznoš. Rád sa hrá, vystrája a skúma svoje okolie,“ uvádzajú dobrovoľníčky na svojej fb stránke Útulok pre psíkov Michalovce Je vhodný aj k deťom aj k iným psíkom na dvor so zateplenou búdou.

Jeseň života chce prežiť s vami

Leo sa našiel v júni 2015 v Michalov­ciach. Je to starší 10 ročný psík (pravdepodobne kríženec špica) pokojnej a priateľskej povahy. „Bohužiaľ Leuško je slepý, rozlišuje len svetlo a tmu a má šelest na srdci. Aj napriek tomu je to veľmi milý a priateľský psík, ktorý je vďačný za každé pohladenie,“ hovoria o ňom obetaví ľudia z útulku. S inými bežnými činnosťami nemá žiaden problém, no na srdiečko pravdepodobne musí brať lieky do konca života. „Pre tohto milého deduška hľadáme láskavý domov, kde v pokoji prežije jeseň svojho života.. Leo si rozumie s ľuďmi aj s inými psami.“ Je vhodný do bytu alebo na dvor so zateplenou búdou. Tak ako ostatní, aj on je odblšený, odčervený, očkovaný a čipovaný.

Na svoj nový domov čaká v útulku veľa psíkov v Michalovciach. Mnohé z nich hľadajú aspoň dočasný domov. V prípade záujmu kontaktujte 0908 330 792/ 0908 350 951 a­lebo utulokmi@gmail.com

Môže vás zaujímať:

Na Zemplíne pozorujeme čoraz viac bobrov: Tu je dôvod, prečo sa im v našich končinách tak darí!

Michalovčan Vlado (68) má v chove svojich husokačiek jasno: Netreba žiť na dedine, BIO vajcia aj v meste! VIDEO pobaví

Tieto psíky si toho prežili veľa, teraz hľadajú domov
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM