Ľubomír Hudačko Zo Slovenska

Boli sme v areáli MINI Slovenska: Do detailov spracovali aj futbalistov so železnicou, FOTO

Obec Liptovský Ján ukrýva okrem krásnej prírody aj jeden nevšedný park. Volá sa Mini Slovensko a nájdeme tam rôzne pamiatky našej krajiny v zmenšenej verzii.

Ilustračný obrázok k článku Boli sme v areáli MINI Slovenska: Do detailov spracovali aj futbalistov so železnicou, FOTO
37
Galéria

Ten pohľad je atraktívny, vidíte mnohé zásadné lokality a pamiatky Slovenska na jednom mieste. Bonusom sú mini vláčiky, ktoré sa reálne pohybujú s nákladom či strojvodcami.

V čase našej návštevy bolo v areáli množstvo rodín s deťmi, seniorov aj zahraničných turistov.

Všetci boli uchvátení detailami, ktorými je park spracovaný. „Je to úžasné miesto, mnohé pamiatky vidíte hneď vedľa seba a majú aj pridanú hodnotu. Páčila sa mi napríklad svadba v mini verzii pred kostolom, to nemalo chybu,“ povedala nám Zuzana, ktorá do parku prišla s rodinou.

Chystajú ďalšie lokality

Pochopiteľne, deťom sa najviac páčili vláčiky. Nám najviac učarovalo futbalové ihrisko v Čiernom Balogu, ktoré je spojené so železnicou. Vytvorené bolo len v roku 2021, patrí tak medzi najmladšie prírastky. Vlak, samozrejme, tu premával jedna radosť.

Na mieste uvidí návštevník aj hrad Strečno, Čičmany, Bojnice, Levoču a do budúcna sa chystajú aj lokality Trebišov a Humenné.

Celkové dojmy z prijateľnej ceny aj pekne udržiavaného areálu sme mali veľmi príjemné a je to výborný tip na výlet nielen pre rodiny s deťmi.

Viac záberov z miesta nájdete vo fotogalérii.

Objektívom: V Liptovskom Jáne uvidíme pamiatky zo Slovenska v zmenšenej verzii
37
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM