Webnoviny - Svet

Bruce Springsteen sa objaví v piesni o vojne v Afganistane

WEBNOVINY.SK

Americký hudobník a textár Bruce Springsteen.Foto: SITA/APBRATISLAVA 11. mája (WEBNOVINY) – Legendárny americký hudobník Bruce Springsteen a spevák Stewart Francke nahrali skladbu o vojne v Afganistane. Pieseň dostala názov Summer Soldier (Holler If Ya Hear Me) a bude súčasťou Franckovho albumu Heartless World, ktorý vyjde 17. mája.

„Táto spolupráca je pre mňa splnením sna. Už od začiatku som chcel, aby Bruce v tejto skladbe hosťoval, ale myslel som si, že to bude len moje zbožné želanie. Je pre mňa obrovská česť, že som s ním mohol nahrávať,“ uviedol 52-ročný rodák z mesta Saginaw v Michigane, ktorý pre napísanie tejto piesne absolvoval rozhovory s vojakmi slúžiacimi v Afganistane. Pre Francka bude Heartless World prvým albumom od roku 2005, keď mu vyšla nahrávka Motor City Serenade.

Pred desiatimi rokmi hudobníkovi diagnostikovali leukémiu a následne absolvoval úspešnú transplantáciu kostnej drene. Odvtedy pravidelne vystupuje na benefičných koncertoch na podporu liečby rakoviny. V lete ho čaká turné s Bobom Segerom a skupinou Earth, Wind & Fire. Informácie pochádzajú z webstránky People.com.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM