Rastislav Búgel Zo Slovenska

Časť Slovenska v noci zasypal SNEH: Kde si ešte môžete cez víkend ZALYŽOVAŤ?

V noci na štvrtok niektoré lokality zasypal pravdepodobne posledný sneh v tejto sezóne. Pozrite sa, ktoré strediská ešte privítajú lyžiarov.

Ilustračný obrázok k článku Časť Slovenska v noci zasypal SNEH: Kde si ešte môžete cez víkend ZALYŽOVAŤ?
Zdroj: Daniela Pitoňáková/FB iMeteo

Do niektorých oblastí zavítalo sneženie, kedy v noci na štvrtok napadlo aj 10 centimetrov čerstvého snehu. „Ochladenie a sneženie z uplynulých dní zabezpečili dobré podmienky pre jarnú lyžovačku vo Vysokých a Nízkych Tatrách, kde si môžete cez víkend dosýta zalyžovať,“ informuje iMeteo.sk.

Ako píše portál, svoje brány počas nadchádzajúceho víkendu otvorí Jasná aj Tatranská Lomnica. Na Chopku aktuálne leží okolo 50 cm snehu a napríklad v Lomnickom sedle aj viac ako 100 cm.

Na víkend sú pripravení

Hovorca prevádzkovateľa stredísk v Tatrách Marián Galajda informoval, že okrem Jasnej otvorí svoje brány počas nadchádzajúceho víkendu aj lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici.

„Vo Vysokých Tatrách bude v prevádzke najvyššie položená zjazdovka v Lomnickom sedle, na ktorej sa nachádza ešte stále viac ako meter snehu. Aj tam v uplynulých dňoch vďaka ochladeniu pribudlo takmer 20 centimetrov nového snehu, ktorý pomôže ešte lepšie pripraviť zjazdovku na víkendovú prevádzku,“ uviedol Galajda.

Jedna z posledných príležitostí

Lyžiari aj turisti majú vo Vysokých Tatrách k dispozícii lanovky z Tatranskej Lomnice na Skalnaté Pleso a v prevádzke bude aj visutá lanová dráha na Lomnický štít. Peší návštevníci môžu využiť aj pozemnú dráhu zo Starého Smokovca na Hrebienok či lanovku zo Štrbského Plesa na Solisko.

„Lyže preto ešte neodkladajte a vyberte sa na hory. Je totiž dosť pravdepodobné, že budete mať jednu z posledných možností si počas tohtoročnej sezóny ešte poriadne zalyžovať. Na Slovensko totiž prichádza veľké víkendové oteplenie,“ dodáva iMeteo.sk.

Počas najbližších dní budú totiž teploty stúpať. Cez víkend by sa mali dostať nad hranicu +20 °C.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM