Mário Hudák Regióny Regióny Regióny Regióny Regióny

Chceme hokej vrátiť Bardejovčanom

Bardejovského „zimáku" sa ujala nová partia, ktorá sa koncom júla stretla na tlačovke

Ilustračný obrázok k článku Chceme hokej vrátiť Bardejovčanom
Zdroj: Bardejovský Reportér

BARDEJOV. Vo štvrtok 27. júla sa na bardejovskom hokejovom štadióne uskutočnila tlačová konferencia Hokejového klubu Bardejov. Nové vedenie klubu – prezident Pavol Goriščák, viceprezident Joyef Talár, manažér Vladimír Ducár, tréner Ján Vodila a šéf mladých hokejistov Tomáš Ivan informovali o tom aká bude budúca sezóna.

Transparentne

Po kontroverznom manažovaní bývalého vedenia a problémoch so správou a udržiavaním hokejového štadióna, sa klubu ujala nová partia, bardejovského „zimáku“ mestský podnik Bapos všetci zainteresovaní veria, že sa začali hýbať správnym smerom. Podľa slov prezidenta Goriščáka má nový klub moderné, vysoké a hlavne transparentné ciele. Po základnej časti sa chcú hokejiti umiestniť na mieste zaručujúcom play-off. S juniorským tímom plánujú postúpiť do extraligy. Zvyšovať chcú aj úroveň služieb, komfortu pre fanúšikov a zlepšiť spoluprácu klubu s fanúšikmi vôbec. Hokej chce profesionálnou prácou prilákať viac ďalších sponzorov. Vedenie sľubuje tvrdú prácu a hokej chce vrátiť Bardejovčanom, teda vytvoriť klub hlavne pre odchovancov z mesta.

Nové talenty

„Keď vidím deti, ktoré vodia rodičia na tréningy od troch rokov, zdá sa mi nefér, aby končili už v doraste. Ak sa im nepodarí uspieť vo vyššej lige, zaslúžia si raz hrať za svoj klub a reprezentovať mesto, v ktorom vyrástli. Pre naplnenie našich ambícii potrebujeme vychovať nové talenty, preto úzko spolupracujeme s vedením hokejovej mládeže v Bardejove a spolu tvoríme jeden celok,“ povedal prezident klubu. Viceprezident Jozef Talár informoval, že klub je teraz financovaný výhradne zo sponzorských príspevkov, ktoré slúžia hlavne na nákup výstroje a úhradu cestovných nákladov. „Čo sa týka haly a ľadu, zápasy začínajú začiatkom septembra. Verím, že tento rok vykorčuľujeme na ľad už skôr. Vrátia sa k nám aj staronoví tréneri, dorast bude mať na starosti J. Majdek. Rozšírime aj tréningy pre brankárov,“ dodal predseda hokejovej mládeže v Bardejove Tomáš Ivan.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM