Regióny

Chodievate sa bežkovať? V OBĽÚBENOM stredisku chcú posilniť aktívny výber POPLATKOV

Skalka pri Kremnici aktuálne ponúka veľmi dobré podmienky na lyžiarske bežkovanie. Čo by mali vedieť návštevníci?

Ilustračný obrázok k článku Chodievate sa bežkovať? V OBĽÚBENOM stredisku chcú posilniť aktívny výber POPLATKOV
4
Galéria
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus

Skalka pri Kremnici aktuálne ponúka veľmi dobré podmienky na lyžiarske bežkovanie. V stredisku ležiacom v nadmorskej výške viac ako 1 200 metrov nad morom je takmer 100 kilometrov bežeckých tratí, ktoré aktuálne upravujú nepretržite.

Posilnenie výberu

„Udržiavať tieto trate v požadovanom rozsahu a kvalite je finančne náročné, preto budeme radi, ak milovníci tohto bieleho športu na úpravu tratí prispejú,“ uviedla pre TASR Zuzana Tileschová z Kultúrneho a informačného centra (KIC) mesta Kremnica.

Príspevky bežkárov vyberá KIC, ktoré je príspevkovou organizáciou mesta zriadenou s cieľom starostlivosti o cestovný ruch v meste Kremnica, ktorého súčasťou je aj Skalka. Pre túto sezónu pribudne podľa Tileschovej dokonalejší informačný systém o možnostiach zaplatenie za trate a chcú tiež posilniť aktívny výber. Kontrola by mala podľa jej slov fungovať medzi lyžiarmi, pretože po zaplatení návštevník obdrží náramok a ten by ho mal odlíšiť od návštevníka, ktorý nezaplatil.

„Príspevok bude v plnej výške použitý len na úpravu tratí a s tým súvisiace náklady na pohonné látky, údržbu techniky, osvetlenie, doplnkové služby pre bežkárov, investičné náklady do rozvoja bežkárskych tratí na Skalke a v neposlednom rade predsezónnu prípravu,“ podotkla Tileschová s tým, že nezaplatením príspevku návštevníci neumožnia mestu Kremnica zabezpečiť úpravu tratí v požadovanom štandarde.

Viac o tom, koľko sa na poplatkoch podarilo vybrať vlani a aké sú očakávanie, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Nočné bežkovanie na Skalke
4
Galéria
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM