Barbara Dallosová Kultúra

CITY FEST 2015: Jubilejný ročník zaplnil park nielen hviezdami! FOTO a VIDEO

Jubilejný, desiaty ročník City festu rozpumpoval žiarsky Park Štefana Moysesa. Počasie prialo, festival prekvapil i novinkami a o návštevníkov rozhodne nebola núdza.

Ilustračný obrázok k článku CITY FEST 2015: Jubilejný ročník zaplnil park nielen hviezdami! FOTO a VIDEO
Foto: Martin Károly

Desiaty ročník obľúbeného festivalu všetkých Žiarčanov odštartoval v ranných hodinách detskými vystúpeniami Smejko a Tanculienka a Lolo & Piškót na safari. Po koncerte obľúbených škriatkov patrilo pódium v parku dvojici žiarskch umelcov – Lenke Libjakovej a Robovi Miklovi.

Štvrtým lákadlom tohtoročného line-upu bol známy spevák Adam Ďurica so svojím bandom, ten Žiarčanov privítal a už po prvej skladbe sa publikum rozkývalo. Adam nesklamal a nevynechal známe rádiovky, ktoré ho vyniesli na výslnie. Vystriedali ho muzikanti zo skupiny Janko Kulich & Kolegium, ktorej spevák je zároveň producentom obľúbeného festivalu.

Po žiarskych hudobníkoch sa pódia zmocnil herec a hudobník Milo Kráľ so svojou kapelou. Pódium sa rozžiarilo i vďaka krásnej Barbore Švidraňovej, ktorá je súčasťou Milovho hudobného telesa. Následne dodali žiarskemu parku bluesovú šťavu Juraj Schweigert & The Groove time. Po bluesmenoch sa pred žiarske publikum postavila pôvabná pesničkárka Sima Martausová a po nej najnovší žiarsky hudobný objav, kapela Radiopieces. Po krátkej prestávke a odovzdávaní ocenení Zlatý kllinec nastúpil na scénu očakávaný Vidiek.

Jana Kirschner, ktorá vystriedala naznámejších slovenských vidiečanov, absolútne zaplnila priestor pod pódiom. Diva slovenskej hudobnej scény začala chronicky známymi pesničkami a okamžite si získala žiarske publikum. Po Jane sa Žiarčanom ukázala jedna z najznámejších slovenských speváčok súčasnosti, Zuzana Smatanová. Za Zuzkou bola na rade punkrocková klasika Ine Kafe a bodkou za jubilejným City festom bol slovenský dvojník Freddieho s Queenmaniou.

Ďalšie fotky a vidá nájdete na našom facebooku Žiar24 ako aj v kategórii na našom webe V OBRAZOCH

Viac fotiek nielen zo City festu vždy nájdete na facebookovej stránke Žiar nad Hronom vo fotografiách.

Jana Kirschner rozvlnila celý park
1
Galéria
Jubilejný ročník žiarskeho City festu vo FOTOGRAFIÁCH
78
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM