Správy

Ďalší rozkol v politike? Trhliny sú v Sieti, z postu podpredsedu odvolali Hrnčiara

Andrej Hrnčiar už viac nebude zastávať post prvého podpredsedu koaličnej strany #Sieť. Z tejto funkcie ho odvolal predseda strany Radoslav Procházka.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší rozkol v politike? Trhliny sú v Sieti, z postu podpredsedu odvolali Hrnčiara
Zdroj: TASR

Hrnčiar totiž dnes popoludní informoval, že má s predsedom strany Smer-SD dohodnuté rokovanie o možnostiach vzájomnej spolupráce medzi ním a niekoľkými ďalšími poslancami za #Sieť na jednej strane a stranami Smer-SD a Most-Híd na strane druhej, mimo oficiálnych štruktúr a poverenia od orgánov strany.

„Takýto postup je prejavom hlbokej neúcty k stanovám #Siete, jej snemu a predsedníctvu a rovnako tak aj k jej členskej základni. Keďže takýto postup vážne a priamo ohrozuje fungovanie #Siete, na základe svojej kompetencie podľa stanov som z funkcie prvého podpredsedu odvolal Andreja Hrnčiara a z funkcie člena predsedníctva spoluorganizátora tohto postupu Martina Fedora,“ uviedol v stanovisku predseda strany Procházka.

Čítajte aj: Kollár vylial 3 poslancov. Exmoderátorka Šimkovičová hlasovala za kolegu. Odíde ako Iveta Radičová?

Ako dodal, žiadne ďalšie sankcie voči obom poslancom ani voči nikomu inému navrhovať nebude. „Môj mandát ako predsedu sa k 1. septembru 2016 končí a to, či sa budem uchádzať o jeho obnovu, je v tejto chvíli otvorená otázka. Privítam záujem akéhokoľvek iného kandidáta a postup v súlade so stanovami,“ dodal Procházka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM