Rastislav Búgel Kultúra

Ďalší ŠOK z Česka: Zomrela obľúbená herečka Hana Brejchová († 77)

Čo sa to deje? Umelecké prostredie zasiahla ďalšia mimoriadne smutná správa. Naposledy vydýchla aj nezabudnuteľná herečka.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší ŠOK z Česka: Zomrela obľúbená herečka Hana Brejchová († 77)
Zdroj: Facebook.com/Radio Krajan Las Vegas

Počas víkendu Česko a Slovensko zasiahla správa o smrti legendárneho herca Josefa Laufera. Herec, spevák a zabávač odišiel vo veku 84 rokov.

V pondelok prišla ďalšia smutná správa. V bratislavskej nemocnici naposledy vydýchol obľúbený spevák Dušan Grúň. Mal 81 rokov.

Akoby ani smutných správ na prelome týždňov nebolo dosť, prišla ďalšia. Vo veku 77 rokov zomrela nezabudnuteľná česká herečka Hana Brejchová.

Potvrdila smutnú správu

Hviezda filmu Lásky jednej plavovlásky, ktorý bol dokonca nominovaný na Oscara, zomrela pred niekoľkými dňami, no herečkina rodina o tom informovala až teraz. Smutné správy pre Blesk.cz potvrdila Brejchovej neter.

„Ja som sa túto smutnú správu dozvedela pred niekoľkými dňami od brata. A bohužiaľ vám ju môžem potvrdiť,“ povedala 55-ročná Tereza Brodská.

Uzmieriť sa už nestihli

Hana a jej staršia sestra Jana (84) boli už niekoľko rokov rozhádané. Tereza sa rozhodla, že smutnú správu svojej mame Jane neprezradí.

„Maminke to hovoriť nebudem. Dlhé roky sa s Hanou nevideli. Maminka je vážne chorá a ja nechcem, aby jej táto správa ešte viac prihoršila,“ povedala Tereza Brodská. Ako dodal Blesk.cz, Jana Brejchová už 11 rokov bojuje s vážnym neurologickým ochorením.

Vyhorený byt

Hana Brejchová to nemala v živote jednoduché. V roku 2009 jej vyhorel byť v pražských Holešoviciach a herečka sa zo dňa na deň ocitla na ulici. Posledné roky života strávila v Domove s opatrovateľskou službou v Buštěhradě.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie podobné témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM