Zo zahraničia

Dcére na účte OMYLOM pristáli peniaze: Mama ich MINULA na darčeky, hrozí jej basa

Žena si všimla, že na účte jej dcéry pristála slušná suma. Peniaze minula a nechce ich vrátiť.

Ilustračný obrázok k článku Dcére na účte OMYLOM pristáli peniaze: Mama ich MINULA na darčeky, hrozí jej basa
Zdroj: Pexels.com , Pexels.com

Česká polícia vyšetruje nezvyčajný prípad, ktorý sa stal ešte v decembri 2021. Na účte dievčaťa vtedy pristálo takmer štvrť milióna korún (približne 10-tisíc eur). Upozornil na to portál tn.cz.

Peniaze minula

Ako sa ukázalo, išlo o chybu, ktorú spravila účtovníčka obchodnej spoločnosti. Tá zadala nesprávne číslo účtu a peniaze pristáli na účte mladej ženy z Liberecka. Ako prezradil portál, dievča nemalo dispozičné právo na výber peňazí. To si ponechala jej 49-ročná mama.

Keď matka uvidela obrovskú sumu na účte, neváhala ani sekundu. Keďže sa blížili sviatky, žena sa rozhodla spraviť si bohaté Vianoce.

„Žena peniaze použila na zaplatenie svojich dlhov a tiež na nákupy vianočných darčekov, jedla, kozmetiky a ďalších vecí bežnej potreby,“ povedala hovorkyňa polície Klára Jeníčková.

Skončí za mrežami?

Firma chybu pri odosielaní platby odhalila po niekoľkých dňoch. Obrátila sa preto na banku, ktorá ženu vyzvala, aby peniaze vrátila.

Matka dievčaťa však s bankou odmietla komunikovať. Peňažná inštitúcia tak identitu ženy poskytla právnikom poškodenej firmy. Ako pripomenul portál tn.cz, žena ani tak peniaze nevrátila.

Prípad má teraz v rukách polícia. „V tejto súvislosti sme zahájili úkony trestného konania pre prečin zatajenia veci,“ dodala Jeníčková s tým, že žene teraz hrozí ročné väzenie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM