Webnoviny - Svet

Desať rokov za drogy pre recidivistu z Mýtnej pri Lučenci

WEBNOVINY.SK

Foto: KR PZ TrnavaBANSKÁ BYSTRICA 10. mája (WEBNOVINY) – Trest odňatia slobody na desať rokov za drogový zločin potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 46-ročného murára Jána Dobrockého z Mýtnej pri Lučenci. V januári minulého roku našli u neho policajti na troch miestach marihuanu a pervitín.

Dobrocký tvrdil, že bol v zamestnaní a keď sa vrátil, našiel doma tašku s drogou. Údajne to chcel spáliť, ale najprv sa najedol. Krátko nato však za ním prišli policajti, či neprechováva ukradnuté veci, resp. drogy, murár im svoj nález neoznámil.

Príslušníci protidrogovej jednotky našli v kuchynskej linke a na rohovej lavici jedenásť polyetylénových vreciek so sušeným konope a vrecko s 0,129 gramu pervitínu. Našli i knihu o pestovaní marihuany, ale Dobrocký tvrdil, že si ju zohnal ešte v roku 2007, keď pestoval marihuanu na chytanie rýb.

Prvostupňový súd v Lučenci vymeral Dobrockému desať rokov nepodmienečne v ústave na výkon trestu s najvyšším stupňom stráženia. Skutok totiž spáchal v skúšobnej lehote podmienečného odsúdenia, tiež za drogový delikt. Dobrocký sa odvolal a tvrdil, že je nevinný.

S drogami nič nemá a do domu mu ich podstrčila neznáma osoba. Odvolací súd mu neuveril a verdikt prvostupňovej inštancie o desaťročnom treste potvrdil. Zmenil však ústav na výkon trestu z najprísnejšieho na stredný.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM