Zo Slovenska

Ekonomická univerzita hostila odborníkov z celého sveta. Najviac ich zaujala automobilka

Počas uplynulého týždňa bola Ekonomická univerzita v Bratislave hostiteľskou inštitúciou pre 23 zástupcov z 19 zahraničných partnerských univerzít.

Ilustračný obrázok k článku Ekonomická univerzita hostila odborníkov z celého sveta. Najviac ich zaujala automobilka
Zdroj: Ekonomická univerzita

Študenti Ekonomickej univerzity v Bratislave absolvovali prednášky vyučujúcich z 19 partnerských univerzít. Svetoví odborníci sa v hlavnom meste stretli pri príležitosti 3. ročníka International Week.

"Naše pozvanie prijali aj kolegovia z Juhoafrickej republiky, Číny a Gruzínska, s ktorými pracujeme na novom projekte Erasmus+ zameranom na spoluprácu s tretími krajinami,“ upresňuje Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Workshop mäkkých zručností

Podujatie univerzita organizovala s podporou mobilitného programu Erasmus+ Európskej komisie a uskutočnila sa pod záštitou slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie a pod záštitou J.E. pána Helfrieda Carla, mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Rakúskej republiky na Slovensku, ktorý s rektorom Ferdinandom Daňom podujatie v prvý deň otvorili.

Hosťujúce prednášky a semináre v anglickom jazyku boli z oblasti makroekonómie, manažmentu, marketingu, bankovníctva i riadenia ľudských zdrojov. Okrem pedagógov sa podujatia zúčastnili aj zamestnanci odborných univerzitných pracovísk, pre ktorých univerzitné oddelenie medzinárodnej mobility pripravilo 3-dňový workshop zameraný na mäkké zručnosti.

Zaujala ich automobilka

Program doplnili viaceré sprievodné podujatia, spomedzi ktorých veľký úspech mala u hostí exkurzia vo Volkswagene. "Pridanou hodnotou medzinárodného týždňa je okrem iného etablovanie nových kontaktov a väzieb medzi akademickými inštitúciami, výmena postojov k rôznym odborným témam a najmä hľadanie cesty k sebe a nie prekážok, ktoré nás rozdeľujú,“ dodal prorektor Mattoš.

Ekonomická univerzita v Bratislave patrí na Slovensku medzi univerzity s najväčším podielom zahraničných študentov na výmennej báze, čo v minulosti ocenili viaceré národné aj medzinárodné renomované inštitúcie.

EU v Bratislave bola Európskou komisiou zaradená medzi top 500 európskych vysokoškolských inštitúcií, ktoré vyslali, resp. prijali najviac študentov v rámci programu Erasmus+, umiestnila sa na 156. mieste.

EU v Bratislave bola taktiež zaradená do Erasmus Success Stories Generálneho riaditeľstva pre školstvo a kultúru Európskej komisie a v roku 2012 získala ocenenie Národnej agentúry programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu (SAAIC) Kvalita Erasmus mobility 2012.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM