Webnoviny - Svet

Eriksson bude asi koučom Pobrežia Slonoviny na MS

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/AP

ŠTOKHOLM 23. marca (WEBNOVINY) – Trénerom futbalovej reprezentácie Pobrežia Slonoviny na majstrovstvách sveta v Juhoafrickej republike bude s najväčšou pravdepodobnosťou švédsky kouč Sven Göran Eriksson. Informoval o tom štokholmský denník Expressen s odvolaním sa na prezidenta Futbalového zväzu Pobrežia Slonoviny Jacquesa Anoumu. Dotiahnutie detailov zmluvy so 62-ročným Erikssonom sa má uskutočniť v závere týždňa v Paríži. Bývalý tréner anglickej reprezentácie (2001 – 2006) by za účinkovanie na MS v JAR mal zinkasovať 500 000 eur. Po svetovom šampionáte by Erikssona vystriedal Gerard Gili.

Futbalová reprezentácia Pobrežia Slonoviny nemá trénera od vyradenia vo štvrťfinále Afrického pohára národov, kde podľahla Alžírsku a ukončila sériu 24 stretnutí bez prehry. Vedenie zväzu okamžite odvolalo bosnianskeho kouča Vahida Halilhodžiča. Najvážnejším adeptom na jeho post bol Holanďan Guus Hiddink, ktorý napokon ponuku odmietol.

Šesťdesiattriročný kouč má totiž do júla platnú zmluvu ako tréner ruskej reprezentácie a jeho novým zamestnávateľom bude potom Turecká futbalová federácia. Práve Turecko čakajú koncom mája priateľské stretnutia s Írskom, Českom a Spojenými štátmi. „Keby som sa upísal Pobrežiu Slonoviny, zmeškal by som tieto zápasy a pravdu povediac, nemal by som to urobiť,“ vyjadril sa Hiddink.

SITA, MTI

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM