TOS Lifestyle

Fanúšik odhalil šokujúce fakty o filme Sám doma: Tieto Vianoce ho budete vnímať INAK!

Plánujete si aj tieto Vianoce pustiť Sám doma? Zákulisné fakty môžu zmeniť vaše vnímanie kultovej komédie!

Ilustračný obrázok k článku Fanúšik odhalil šokujúce fakty o filme Sám doma: Tieto Vianoce ho budete vnímať INAK!
Zdroj: Youtube.com/TrailersPlaygroundHD

Vianoce si mnohí nevedia predstaviť bez filmových klasík. Takou sa stala aj americká komédia z roku 1990 Sám doma. Ide o ten najúspešnejší vianočný film všetkých čias.

Pravdepodobne aj vy ste ho už videli asi tak stokrát, no tieto Vianoce ho možno budete vnímať tak trochu inak. Jeden z jeho obrovských fanúšikov zistil a zdieľal na svojom tiktokovom profile Talk2Pops niekoľko šokujúcich faktov o tomto trháku, ktoré podložil aj dôkazmi.

Zemiaková kaša

Vedeli ste napríklad, že väčšina snehu v Sám doma bola v skutočnosti instantná zemiaková kaša? Počasie jednoducho štábu neprijalo.

Drobné si nechaj. Hovorí vám niečo táto veta? Reč je o ikonickej scéne, keď Kevin pustí čiernobiely film, v ktorom sa začne ozývať streľba. Tá vyľaká najprv kuriéra s pizzou a neskôr aj zlodejov.

Ak ste si mysleli, že ide o skutočný film použitý v Sám doma, tak vedzte, že to tak nie je. Natočili to len kvôli tejto kultovej komédii.

Natáčalo sa v škole

Notoricky známy dom naozaj existuje. Nachádza sa v mestečku Winnetka v štáte Illinois a v roku 2012 bol predaný za 1,585 milióna dolárov. Avšak aj tu je jeden háčik. Väčšina filmu sa nenatáčala v ňom, ale na strednej škole.

Prekvapiť vás môže aj fakt, že väčšina kaskadérskych kúskov vo filme je skutočná, nejde o žiadne filmové triky.

„Jedným z mojich obľúbených kaskadérskych kúskov vo filme je, keď sa zlodeji postavia na schody a obaja padnú hore nohami. Neboli použité žiadne podložky. Bolo to skutočné," spomína Freddie Hice, koordinátor kaskadérskych kúskov vo filme v jednom z dokumentov o Sám doma.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM