Aktualizované Prokop Slováček Zo Slovenska

FOTO a VIDEO Z REGIÓNOV: Ako bojujete s horúčavami? Kraťasy, žabky, zmrzka a ideš

Slovenský hydrometeorologický ústav opäť varuje pred vysokými teplotami. Na dnes a na sobotu vydal výstrahy takmer pre celé Slovensko. Trošku sa ochladíme iba v Žilinskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO Z REGIÓNOV: Ako bojujete s horúčavami? Kraťasy, žabky, zmrzka  a ideš
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Dnes a v sobotu platí výstraha druhého stupňa pre viaceré okresy Bratislavského, Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Nitrianskeho, Trnavského a Prešovského kraja. Teplota sa môže vyšplhať až na 35 stupňov, v sobotu dokonca nie je vylúčených až 36 stupňov. Výstraha platí pre oba dni od 12.00 h do 18.00 h. V nedeľu sa teploty trošku zmiernia.

Žhavý Zvolen

Horúčavy v meste pod Pustým hradom cítiť najmä na hlavnom Námestí SNP, kde sa len ťažko hľadá tieň. Má s tým problém aj Zvolenčan Pavol: „Teplo sa odráža od dlaždíc a znásobuje sa. Centru mesta sa preto radšej vyhýbam, kedykoľvek sa len dá.“

„Myslím, že problém majú hlavne starší ľudia a dôchodcovia. Moja mama má už cez 70 rokov a z bytu sa cez deň ani nepohne. Na jar sa aspoň trošku prešla,“ reagoval Martin pre portál zvolen.dnes24.sk . Stredoškoláčka Paťa s teplom problém nemá.* „Keď si človek dá kraťasy a žabky, tak je úplne v pohode. Ešte zmrzka a ideš,“* dodáva.

Nemocnica varuje

„Počas uplynulého dňa až do večerných hodín ošetrili u nás v dôsledku dehydratácie spolu dvadsaťtri ľudí prevažne v seniorskom veku,“ uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice, Ladislava Šustová. Informáciu priniesol portál kosice.dnes24.sk.

„Som na materskej dovolenke a pre malého je toto počasie des. Byt vetráme v noci, aby sa trochu ochladil, počas dňa zaťahujeme žalúzie a viackrát sa sprchujeme. Na víkendy chodíme k rodičom do dediny, takže tam je v dome veľmi príjemne,“ prezradila košickému portálu mamička Katarína.

Budete cez víkend na strednom Slovensku? Ponúkame vám 5 tipov, kam utiecť v Banskej Bystrici a jej okolí pred tropickými horúčavami.

V Považskej Bystrici zasa vyhráva známa fontána!

Pozrite si aj fotogalérie z Hlohovca, Prešova a Humenného.

Michalovčania hľadali spásu v zmrzline, boli sme sa pozrieť aj na žiarskom kúpalisku.

Pocasie piatok
23
Galéria
Košičania sa schladzujú
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM